ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 30 آذر ماه با حضور محمدرضا یزدانی خرم، از مدیران ورزشی كشور به بررسی تحولات ورزش در بعد از انقلاب اسلامی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محمدرضا یزدانی خرم كه از سال 1368 تا مرداد سال 1385 رئیس فدراسیون والیبال ایران و از سال 1385 تا سال 1390 نیز رئیس فدراسیون كشتی ایران را برعهده داشت؛ درخصوص تحولات ورزشی كشور بعد از انقلاب اسلامی بیان كرد: قبل از انقلاب تشكیلات ورزش در قالب یك اداره كل در اختیار آموزش و پرورش بود. بعد سازمان تربیت بدنی شكل گرفت. حسن غفوری فرد در زمان ریاست خود در سازمان تربیت بدنی، تِز جهانی را پیاده كرد كه شایسته سالاری بود. فدراسیون ها حال و هوای دیگری پیدا كردند و سازندگی پیدا شد.
وی ادامه داد: در طول 8 سال جنگ ورزشی ها خوب كار كردند و تنور ورزش در كوران جنگ نیز داغ بود. همچنین مسابقات دهه فجر پربار برگزار می شد. در ضمن هاشمی رفسنجانی نیز نقش مهمی در ورزش داشت. زمانی كه اداره ورزش به هاشمی طبا سپرده شد، یكی از كارهای چشمگیر وی تشكیل آكادمی ملی المپیك بود.
یزدانی خرم تاكید كرد: اداره فدراسیون كار سختی است و باید كسی را بیاورید كه تجربه، مدیریت و امكانات داشته باشد. اكثر مسئولان از كارمندان تربیت بدنی هستند و این سازمان ضعیف شده است. ما به دنبال این بودیم كه مردم ورزش را اداره كنند نه دولت. اگر این كار شود موفقیت بزرگی در ورزش به وقوع می پیوندد و شایسته سالاری در مدیریت ورزش پیدا می شود. ولی اگر ورزش دست سیاسیون باشد؛ ضرر می كنیم.
وی عنوان كرد: بعد از هاشمی طبا هر فردی آمد؛ توانایی نداشت و با ورزش بیگانه بود و ورزش تنزل كرد. ما نباید ورزش را سیاسی كنیم. طبق قانون ورزش باید برای مردم رایگان شود. برای تحقق این امر باید هزینه ها را پائین بیاوریم، مثلا پول آب، گاز و برق را برای اماكن ورزشی مجانی كنیم.
یزدانی خرم درخصوص پایه تحولات مثبتی كه در والیبال كشور رخ داد؛ بیان كرد: افشارزاده یكسری مربی ارزان از روسیه آورد و به هر فدراسیون 2 نفر اختصاص داد. ایوان بوگانیكوف به والیبال آمد. به او گفتیم كه شما برای ساختن والیبال ایران می خواهیم. بوگانیكوف اصرار بر این داشت كه مدرسه والیبال تشكیل شود. آموزش و پرورش این كار را قبول كرد و مدرسه ای در شهر ری راه انداختیم و حدود 50 نفر از شهرستان و تهران آمدند ولی یكی دو ماه دوام نیاورد چون شاگردان نمی توانستند بدون خانواده هایشان زندگی كنند و این موضوع شاید در روسیه عادی بود و بچه ها دور از خانواده در مدارس ورزش بودند ولی در ایران مورد پذیرش قرار نگرفت. درنتیجه بوگانیكوف در شهرستانها تست می گرفت. تهران هم به چهار بخش تقسیم شد و آمارهای خوبی بدست آمد. بدین ترتیب تیم نوجوانان شكل گرفت و بازیكنان خوبی آمدند كه اكثرا از شهرستانها بودند. این بازیكنان را در اردوهای بلند مدت شركت دادیم. بعلاوه در روز 3 جلسه تمرین می كردند و تغذیه و بدنسازی خوبی داشتند. بدین شكل معدل قدی بازیكنان از 180 به 192 رسید و 198 هم شد. مرتبا از روسیه تیم دعوت می شد كه باعث رشد والیبال ما شد و توانستیم كره، چین و ژاپن را بزنیم و حتی جوانان ما در جهان دوم شدند.
وی در آخر عنوان كرد: طی این دوران زیرساختهای خیلی خوبی بوجود آمد و اكثر وزارتخانه ها سازندگی كردند. گله من از مسئولان این است كه ما زیرساختها را ساختیم؛ شما قهرمانها را پرورش دهید. پرورش ورزشكار به مربی، امكانات و سرمایه گذاری نیاز دارد.
ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 30 آذر با اجرای شریفی بود. این برنامه جمعه ها از ساعت 19:05 تا 20 از رادیو ورزش پخش می شود.