فوق العاده جمعه از ساعت 19:00 به مدت 55دقیقه

رادیو ورزش

فوق العاده

تحولات ورزش كشور بعد از پیروزی انقلاب از زبان امیررضا واعظ آشتیانی

ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 23 آذر ماه با حضور امیررضا واعظ آشتیانی، از مدیران ورزشی كشور به بررسی دستاوردهای ورزشی در طی چهار دهه پیروزی انقلاب اسلامی اختصاص داشت.

1397/09/24
09:04

به گزارش رادیو ورزش؛ امیررضا واعظ آشتیانی، از مدیران ورزشی كشور پیرامون فعالیتش در عرصه ورزش كشور بیان كرد: سال 59 در سن بیست سالگی مسئول ورزش آموزش و پرورش كرج شدم. یكسال و اندی در این مسئولیت بودم؛ سپس با توجه به رشته تحصیلیم به سمت صنعت رفتم و همچنان هم در صنعت هستم. هر كارخانه ای كه مدیر بودم؛ وضعیت ورزش كارخانه را نیز بهبود بخشیدم. در سال 84 به پیشنهاد مهرعلی زاده، ریاست فدراسیون دوچرخه سواری را برعهده گرفتم. بعد از مدتی مدیر عامل باشگاه استقلال و مدتی قائم مقام سازمان تربیت بدنی بودم.
واعظ آشتیانی درخصوص تحولات ورزش كشور در طی چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار كرد: دهه 60 ورزش كشور در بلاتكلیفی بسر می برد و نمی دانستیم ورزش ابزار است یا هدف؟ شاید بعد از 40 سال نیز هنوز برخی تصمیم گیران ورزش نتوانستند این دو موضوع را بدرستی تعریف كنند. به همین دلیل در دهه 60 به دنبال ورزش مكتبی بودند ولی تعریف درستی از آن نداشتند. ضمن اینكه این دهه مصادف با جنگ بود و بیشتر وقت و انرژی كشور صرف مسائل دفاع مقدس می شد و كمتر به ورزش اهتمام می شد. در این دهه مدالهای بین المللی كمتری بدست آمد و بعلاوه رشته های ورزشی متنوع امروزه نیز وجود نداشت. درضمن بانوان هم در عرصه بین المللی ورزش حضور نداشتند.
وی ادامه داد: در دهه هفتاد، فضا بهتر شد. در این دهه اعتقاد روسای سازمان تربیت بدنی بر این بود كه از چهره های سیاسی برای ترمیم مدیریت ورزش استفاده شود تا آورده اقتصادی بهمراه داشته باشند. نتایج ورزشی در دهه هفتاد به مراتب بهتر از دهه 60 بود. در دهه هشتاد حضور بانوان پررنگتر شد كه دستاوردهای بسیار خوبی برای صدور انقلاب بهمراه داشت. رشته های انفرادی هم رشد خوبی داشتند. همچنین شاهد حضور موفق معلولین نیز بودیم. دهه نود بلوغ رشته های ورزشی انفرادی و تیمی بود. حضور بانوان یك حضور همیشگی شد و انتظار قهرمانی از بانوان بالا رفت.
این كارشناس در رابطه با انتقال تجربیات از یك دهه به دهه دیگر و از یك مدیر به مدیر دیگر در این مدت عنوان كرد: در برخی از مدیران و رشته ها تجربیات انتقال نیافت و هر مدیر می خواست خودش چرخ را اختراع كند. مرجعی هم بطورجدی با این موضوع برخورد نكرد و مدیریت سلیقه ای شد.
واعظ آشتیانی تصریح كرد: ما باید بیش از این پیشرفت می كردیم. انتظارات از كشور پر ظرفیت نیروی انسانی بیشتر از این بود و بهتر از این می توانستیم باشیم. وزارت ورزش به عنوان متولی ورزش باید برنامه داشته باشد و آن را به فدراسیونها ابلاغ كند. ما در بخش كارشناسی خوب عمل می كنیم ولی در بخش نظارتی ضعیف هستیم. مدیریت، برنامه ریزی، نظارت جز الویتهای اصلی است و در آخر فاكتور پول قرار دارد. ما باید به سمتی برویم كه كارآمدی را افزایش دهیم.
وی تاكید كرد: ورزش یك ابزار فرهنگی است. ما باید مدیرانی انتخاب كنیم كه دغدغه فرهنگی داشته باشند. ورزش ما در دهه هشتاد و نود دچار بحران نتیجه گرایی شد كه اخلاق را زیر سوال می برد و وازدگی فرهنگی ایجاد می كند. همچنین باعث می شود كه مدیران ما به سازوكارهایی روی بیاورند كه اصلا در فرهنگ ورزش جایی ندارد. اینها برگرفته از این واقعیت است كه ما نمی دانیم كه از این ابزار فرهنگی چگونه استفاده كنیم و این ابزار را با چه سازوكاری پیش ببریم. البته اینها به مدیران برمی گردد كه آیا با فضای موجود آشنایی دارند و و دغدغه فرهنگی دارند یا خیر؟
وی در مورد ورزش همگانی عقیده داشت: صداوسیما در بحث ورزش همگانی نقش خوبی ایفا كرده و می كند. البته اینها كارهای تبلیغی است و همگانی نیست. برای ورزش همگانی باید برنامه داشت. در ورزش همگانی نهادها و سازمانها مجزا كار می كنند. ما باید اینها را یكپارچه كنیم تا ورزش همگانی كارآمدی داشته باشیم. ظرفیت و امكانات دستگاه ها باید تبدیل به ید واحد شود تا اثربخشی فراگیر و تبدیل به سیستم شود.
واعظ آشتیانی در رابطه با درآمدزایی در ورزش گفت: ورزش اقتصادی از سال 1980 كار خود را شروع كرد. نزدیك به 700 میلیارد یورو گردش پولی در ورزش دنیاست. در ورزش بیشتر از هر صنف دیگری اشتغال زایی می شود. ورزش ابزار اقتصادی است. در این رابطه ما مدیران توانمند و كارآمد می خواهیم كه علم، تجربه و ذوق این كار را داشته باشند.
ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 23 آذر با اجرای درخشنده بود. این برنامه جمعه ها از ساعت 19:05 تا 20 از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فوق العاده