فوق العاده جمعه از ساعت 19:00 به مدت 55دقیقه

رادیو ورزش

فوق العاده

توسعه ورزش كشور بعد از انقلاب اسلامی

ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 7 دی ماه با حضور وحید مرادی، از مدیران ورزشی كشور به بررسی دستاوردهای ورزشی كشور در بعد از انقلاب اسلامی اختصاص داشت.

1397/10/08
09:35

به گزارش رادیو ورزش؛ وحید مرادی، از مدیران ورزشی كشور پیرامون فعالیتهایش در عرصه ورزش كشور گفت: در دانشكده تربیت بدنی و علوم ورزشی تحصیل كردم. در دانشكده تربیت بدنی دانشگاه تهران فوق لیسانس و دكترایم را در رشته مهندسی ورزش در یكی از كشورهای اروپایی گرفتم. بعد از فارغ التحصیلی به عنوان مدرس دانشگاه كار را شروع كردم. بعد از آن كانون مربیان شنا را تشكیل دادم چون معتقد بودم وضعیت ورزش كشور باید از شكل سنتی به شكل علمی تغییر كند.
وی گفت: در سال 62 وارد فدراسیون شنا شدم. ابتدا به عنوان رئیس كمیته آموزش و سپس به عنوان دبیر كل همكاری داشتم. همه سعی ما این بود كه رویكرد و نگاه سنتی را تغییر دهیم ولی خیلی جاها هم با در بسته مواجه شدیم چون جو غالب تجربی بود نه علمی. با ایستادگی و استمرار فعالیت توانستیم این فضا را تغییر دهیم. در سال 79 به ریاست فدراسیون شنا انتخاب شدم و همزمان به دبیر كلی كنفدراسیون شنا آسیا نیز برگزیده شدم. برای اولین بار دفتر مركزی شنای آسیا در ایران قرار گرفت كه حاصل تسلط بر كار و لابی هایی درست و نشان دادن قابلیت های ایران بود. همچنین سال 68 و در خلال بازیهای آسیایی سئول با شبكه 2 و سپس 3 سیما نیز همكاری داشتم.
مرادی درخصوص تحولات ورزش كشور در بعد از انقلاب عنوان كرد: اساسا مطالبات و رویكرد مردم در چند دهه گذشته قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. قبل از انقلاب ورزش تنها معطوف به بخش كوچكی از جامعه می شد و تنها در اندك رشته ورزشی مثل كشتی و وزنه برداری صاحب نظر بودیم و آن هم رویكرد علمی نداشت و سنتی بود. به موازات تغییر مطالبات و به تناسب افزایش سطح اطلاعات و تحصیلات خانواده ها به شرایط امروز رسیدیم. خانواده ها علاقمند شدند كه فرزندانشان به ورزش روی بیاورند. بعلاوه جمعیت كشور 3 برابر شد و جمعیت جوان آن افزایش یافت.
وی ادامه داد: كم كم شكل فدراسیونها تغییر كرد و افراد متخصص تری آمدند. دوران خوبی را بعد از انقلاب پشت سر گذاشتیم. با برگزاری مسابقات دهه فجر می خواستیم ورزش كشور را به دنیا نشان دهیم. استقبال خوبی هم از این مسابقات می شد و مسابقات خیلی از رشته ها در تقویم جهانی ثبت شدند. در قبل از انقلاب تنها مسابقات بین المللی فوتبال جام تخت جمشید را داشتیم ولی بعد از انقلاب، در حدود 25 رشته مسابقات بین المللی برگزار می شد. در شورای المپیك آسیا كه ایران از بنیانگذاران آن در قبل از انقلاب بود مدتی غائب بودیم ولی به مرور زمان اعضای ایرانی در كمیته های مختلف حضور پیدا كردند و مطرح شدند و ایران خودش را نشان داد.
مرادی در مورد پیشرفتهای حوزه قهرمانی و همچنین ورزش جانبازان و معلولین كشور اظهار كرد: در حوزه قهرمانی قبل از انقلاب تنها در چند رشته صاحب مدال جهانی بودیم ولی بعد از انقلاب در حدود 10 رشته صاحب حرف و مدال هستیم. ایران در بازیهای آسیایی می درخشد. ورزش جانبازان بعد از انقلاب با جهش چندین برابری روبرو شد. در قبل از انقلاب تنها در حد یك كمیته مطرح بود ولی بعد از انقلاب فدراسیون جانبازان و معلولین شكل گرفت. به عنوان كسی كه در حدود 50 سال گذشته ورزش ایران بودم باید اعلام كنم كه محمود خسروی وفا خدمات ماندگاری در ورزش معلولین داشت و كار سیستماتیك انجام داد. مدالهای بسیاری كه ورزشكاران معلول ما بدست آوردند اتفاقی نیست و ناشی از یك برنامه ریزی درست است.
مرادی در رابطه با سیاستهایی كه باید بای توسعه بیشتر ورزش كشور دنبال شود؛ تاكید كرد: ما درك می كنیم كه در ادوار مختلف بعد از انقلاب روسای دولت در همه دوره ها ورزشكاران مدال آور آسیایی، جهانی و المپیك را تشویق كردند ولی این حداقل كاری است كه در ورزش انجام شد كه شاید بیشتر هم جنبه نمایشی داشته باشد. آنچه كه انتظار می رود این است كه به ورزش توجه عمیق داشته باشیم. كاركرد ورزش در دنیا شانه به شانه سیاست می زند. كشورهای تراز اول دنیا همانطور كه به حوزه سیاسی توجه دارند به حوزه ورزش به عنوان یك فرآیندی كه در همه معادلات اجتماعی تاثیرگذار است؛ توجه ویژه دارند. در چند روز گذشته، بودجه سال 98 كه رئیس جمهور برای ورزش اختصاص داده با 40 میلیارد افزایش به 1166 میلیارد رسیده كه این واقعا یك ضعف است و قابل مقایسه با سایر حوزه ها نیست كه به هیچ عنوان تاثیرگذاری ورزش را ندارند.
ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 7 دی با اجرای درخشنده بود. این برنامه جمعه ها از ساعت 19:05 تا 20 از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
فوق العاده