ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 19 بهمن ماه با حضور دكتر سید حمید سجادی، معاون سابق وزارت ورزش و جوانان به بررسی تحولات ورزشی كشور بعد از انقلاب اسلامی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سید حمید سجادی، قهرمان دوومیدانی و معاون سابق وزارت ورزش و جوانان موفقترین دونده استقامتی تاریخ ایران محسوب میشود كه در دوران فعالیت خود ركورد تقریباً تمامی رشتههای دوهای نیمهاستقامت و استقامت ایران را در اختیار داشت. از این میان ركوردهای ایران در 3000 متر با مانع، 5000 متر و 10000 متر و دوهای داخل سالن 1500 متر و 3000 متر همچنان به نام حمید سجادی ثبت شده است.
سجادی درخصوص زندگی ورزشی و كاری خود بیان كرد: سال 68 تا 73 در بنیاد شهید به عنوان معلم ورزش مدارس شاهد دعوت شدم و هر آنچه برایم اتفاق افتاد را از دعای خیر دانش آموزانم در آن دوران می دانم. در یك شركت خصوصی ناجی غریق بودم و 3 روز در هفته آنجا كار می كردم، غروب به امجدیه می رفتم و تمرین می كردم . گاهی دیر می رسیدم یا خیلی خسته بودم ولی نمی خواستم بگویم كه قهرمان آسیا به عنوان ناجی غریق كار می كند. حتی در بین تمرین به حدی به من فشار می آمد و بدنم كم آب می شد كه كلیه هایم آسیب دید كه هنوز هم عوارض آن با من است و به دلیل مشقت كارهایی است كه همزمان با قهرمانی به بدنم وارد شد.
وی ادامه داد: به عنوان رئیس هیئت دوومیدانی بنیاد شهید كارم را ادامه دادم. دو سال مدیر باشگاه صنایع هوایی بودم. سپس در رادیو ورزش همكاری كردم. زمانی كه در رادیو مسئولیت مدیریت طرح و برنامه ریزی ورزش را برعهده گرفتم از من به عنوان مربی بدنساز سایپا دعوت به همكاری شد. با چند نفر مشورت كردم و همه گفتند یا مدیریت یا مربیگری ورزش را انتخاب كن. خودم مدیریت را دوست داشتم چون می خواستم نواقص كار را برطرف كنم و كارهای درست مدیریت ورزش را پیاده كنم.
سجادی تصریح كرد: هر جا كار كردم صادقانه و خوب كار كردم. هیچ وقت هم دو دو تا چهار تا نكردم. در سازمان ورزش شهرداری معاون فرهنگی بودم. در سال 85 به دعوت مجید شایسته به مناطق آزاد كیش دعوت شدم و دو سال و نیم در هیئت رئیسه موسسه ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد كیش كار كردم.
وی با بیان خاطره ای از دوران كودكی خود گفت: پدرم كارگر قنادی بود وقتی كلاس اول را تمام كردم پدرم گفت كه دیگر مرد شدی و من را هم با خود برد تا كمك دستش باشم. در حین كار در كنار فر شیرینی پزی چند جا بدنم سوخت. معلم بهداشت وقتی دستم كه سوخته بود را می دید دعوایم می كرد كه چرا بهداشت را رعایت نمی كنی و من هم رویم نمی شد كه بگویم من در قنادی كار می كنم.
این قهرمان كشور عنوان كرد: 16 ماه مدیر عامل باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا بودم و شبانه روز كار كردم. بعد وارد سازمان تربیت بدنی وقت شدم و چهار سال در سمت معاون همكاری داشتم. وقتی به عنوان وزیر ورزش معرفی شدم روز بسیار سختی بود. 3 روز وقت داشتم كه با نمایندگان مجلس گفتگو كنم و فرصت كافی نداشتم. با 89 رای موافق و 173 رای مخالف رای نیاودم.
سجادی در مورد موفقیت ورزشكاران كشور در المپیك لندن اظهار كرد: بعد از حدود 12 ماه از ورودم به سازمان تربیت بدنی به عنوان معاون از سعیدلو خواستم اجازه دهد كه معاونت همگانی و قهرمانی ادغام شود. 5 اداره كل در معاونت من آمدند. جلسات فوق العاده ای برگزار شد و 4 تا 5 روز در هفته هر روز سه فدراسیون می آمدند و كارشان را رصد می كردیم. بعد از كسب توفیقات در بازیهای آسیایی 2010 گوانجو مصاحبه كردم و گفتم این حاصل تلاش 10 سال گذشته است. در المپیك 2008 پنجاه و یكم شدیم و در 2012 هفدهم شدیم كه به دلیل نتایج دوپینگ تا چهاردهم هم ارتقا پیدا كردیم كه بخشی مدیون كارهای قبلی بود و بخشی نحوه كار كیفی كه در فدراسیونها انجام شد. كمیته خاصی برای ورزش های پایه و پر مدال تشكیل دادیم و جلسات منظمی برگزار كردیم. در آن برهه رئیس تمام مجامع بودم و در 103 روز كاری 33 مجمع تشكیل دادم. وقتی وارد وزارت ورزش شدم، 25 فدراسیون را با سرپرست تحویل گرفتم و با 8 سرپرست تحویل دادم.
وی تاكید كرد: من سیاسی نبودم. كشورم را به هیچ جای دیگری ترجیح ندادم. اگر به جایی رسیدم نان قلبی كه در دوومیدانی زد را خوردم. در قهرمانی خوب كار كردم. بعد از اینكه از وزارت ورزش كنار آمدم، كار خاصی به غیر از هیئت علمی نداشتم. دو كتاب و 21 مقاله بین المللی نوشتم. در خلوت خودم 17 مورد از كارهایی را نوشتم كه ای كاش در زمان معاونتم در وزارت ورزش انجام داده بودم. یكی این بود كه چرا كاری نكردم كه ورزش گران نشود.
ویژه برنامه "فوق العاده" جمعه 19 بهمن با اجرای شریفی بود. این برنامه جمعه ها از ساعت 19:05 تا 20 از رادیو ورزش پخش می شود.