از ساعت به مدت

سرپرست اداره ‌كل فنی صدا و تصویر رسانه ملی: صداوسیما از تصمیم فدراسیون فوتبال برای استفاده از VAR در بازی‌ها بی‌اطلاع است

صالحی گفت: ما به عنوان ستاد سازمان صداوسیما از تصمیم فدراسیون فوتبال برای استفاده از VAR در برخی بازی‌ها بی‌اطلاعیم و به لحظه خبردار می‌شویم.

1403/06/10
20:00

ابوالفضل صالحی سرپرست اداره ‌كل فنی صدا و تصویر رسانه ملی در مصاحبه با گروه فضای مجازی شبكه رادیویی ورزش گفت: سامانه كمك داور ویدئویی VAR یك سامانه زاده سیستم‌های پخش تلویزیونی مسابقات ورزشی است. به خصوص در مسابقات فوتبال بسیار شاهد بوده و هستیم كه خطایی رخ می‌دهد و داور تصمیمی می‌گیرد، اما وقتی فیلم بازی را بازبینی می‌كنند متوجه خطای داور می‌شوند. دو دستگاه اسلوموشن و اینتركام متعلقات اصلی سامانه كمك داور هستند و این سامانه‌ها تصاویرشان را در همه جای دنیا از سیستم‌های پخش تلویزیونی دریافت می‌كنند.

وی اظهار كرد: در ابتدای سال 1403 به صداوسیما اطلاع داده شد كه فدراسیون در حال تهیه چند دستگاه VAR است و صداوسیما باید به عنوان ناظر فنی در عقد قراردادی كه 19 تیر ماه جاری انجام شد، حضور داشته باشد. درواقع تكلیف قانونی پیدا كردیم به‌واسطه اینكه سازمان اساساً متولی آنتن و مسئول پخش مسابقات تلویزیونی است در این قرارداد حضور داشته باشد. موضوع را پیگیری كردیم و تفاهم نامه‌ای میان سازمان صداوسیما، شركت توسعه اماكن ورزشی، فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش امضا شد. به موجب این قرارداد فدراسیون باید در مقوله «بهره‌برداری فنی» از این سامانه با صداوسیما تفاهم كند.

صالحی بیان كرد: در بازی اخیر ملوان بندر انزلی و استقلال در زمین حضور داشتم، نه تصویر واحد سیار به صداوسیما داده شد و نه داور كنار زمین تصاویر را داشت. باوجود چند خطا، هیچ داوری به وی مراجعه نكرد به این دلیل كه طبق قانون فیفا در اتاق VAR باید قفل باشد، حتی ما هم به عنوان ناظر نتوانستیم داخل شویم كه بررسی كنیم اشكال از سامانه بوده یا از كاربری و اپراتوری و همچنان این ابهام برای ما وجود دارد.

سرپرست اداره ‌كل فنی صدا و تصویر رسانه ملی تاكید كرد: از فدراسیون می‌خواهیم درباره موضوع بهره‌برداری با صداوسیما تفاهم كند، تصور بنده این است كه عمده ابهامات و قضاوت‌هایی كه درباره VAR‌ها این روز‌ها در رسانه‌ها مطرح است به ناهماهنگی‌ها و نبود شركت واسط ارائه‌دهنده خدمات باز می‌گردد.

وی ادامه داد: معمولاً تصویر اتاق VAR در گوشه تصویر اصلی در حین بررسی صحنه‌ها نمایش داده می‌شود، درباره شكل بهره‌برداری از تصاویر و نحوه نمایش آن با صداوسیما توافق نشده است و به كارگردان ما برای اینكه بداند باید به چه نحو از این تصاویر باتوجه به قوانین فیفا و فدراسیون فوتبال ایران استفاده كند، اطلاعاتی داده نشده است.

صالحی گفت: اكنون دو دستگاه VAR داریم كه یكی اروپایی و یكی چینی است و هیچ هماهنگی برای اینكه سامانه‌ها به كدام استان بروند با صداوسیما انجام نمی‌شود و ما به عنوان ستاد سازمان صداوسیما از تصمیم فدراسیون برای استفاده از VAR در برخی بازی‌ها بی‌اطلاعیم و به لحظه خبردار می‌شویم.

سرپرست اداره ‌كل فنی صدا و تصویر رسانه ملی افزود: این موضوع در تمام دنیا روالی مرسوم است كه STP ها، سرویس پخش زنده تلویزیونی و سامانه VAR به همدیگر وابسته هستند و باید در هماهنگی كامل عمل كنند. اگر صداوسیما دنبال این است كه VAR را با قوانین خود وفق دهد به علت مسئولیت حاكمیتی‌اش در آنتن است و اگر اشكالی به وجود بیاید ما متولی هستیم و شخص دیگری پاسخگو نیست.

وی اظهار كرد: علی‌رغم اینكه صداوسیما تلاش كرده است در بدترین شرایط بهترین سرویس‌ها را ارائه دهد باز هم مورد سؤال واقع می‌شود. مطرح شدن ادعاهایی چون سانسور تصاویر VAR از سوی صداوسیما به علت انحصار طلبی‌اش كم‌لطفی است.

انتهای پیام/


دسترسی سریع
1 مناسبت