برنامه "دانشكده روانشناسی ورزشی" شنبه 22 تیر، با حضور دكتر خسرو حمزه، رئیس كمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ورزشی، درباره دوران بازنشستگی قهرمانان ورزشی و فشارهای روانی ناشی از آن توضیحاتی را بیان كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر خسرو حمزه، رئیس كمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ورزشی، در خصوص مسئله خداحافظی و بازنشستگی قهرمانان ورزشی كشور عنوان كرد: تمام ورزش دوستان این جمله را شنیده اند كه قهرمانان 2 بار می میرند؛ یك بار زمانیكه از ورزش خداحافظی می كنند و یك بار هم زمان پایان عمرشان. فشار اتمام دوران ورزشی قهرمان آنقدر زیاد است كه باید دنبال راهكاری برای رفع این مشكل باشیم. قهرمانی كه در مسابقات شركت می كرد و هیجان و رقابت را تجربه می كرد، در رأس خبر بود و به او توجه می شد، كم كم به حاشیه می رود و این مسئله باعث می شود كه واكنش های ذهنی برای وی رخ دهد. با این اتفاق ممكن است مثبت اندیشی این ورزشكاران درباره خودشان به مرور زمان افت كند؛ زیرا آن توانایی كه نشان می دادند را دیگر نمی توانند نشان بدهد و حتی ممكن است دچار افسردگی هایی هم شوند.
وی، خاطرنشان كرد: توجه خیلی مسئله مهمی است كه این ورزشكاران آن را از دست خواهند داد. از طریق حمایت هایی می توان به این مسئله پرداخت و بخشی از حمایت را رسانه می تواند انجام بدهد. ورزشكارانی كه به تازگی عرصه رقابت را كنار گذاشته اند، تا به شرایط جدید عادت كنند، حمایت رسانه ای، فدراسیون ها یا تیم ها به آنها كمك شایانی خواهد كرد. تیم ها می توانند از این افراد برای ارائه مشاوره ورزشی به بازیكنان خود استفاده كرده و حتی آنها را به كادرهای فنی دعوت كنند. فدراسیون ها و تیم ها می توانند با دادن پست هایی به قهرمانان دور از میادین، فعالی و پویایی را در آنها حفظ كنند.
دكتر حمزه، افزود: خانواده های ورزشكاران بازنشسته نیز نقش مهمی در حفظ روحیه آنها دارند؛ زیرا این افراد در دوران اولیه یك مقدار حساستر، تحریك پذیرتر و زودرنج تر شوند.
برنامه دانشكده روانشناسی ورزشی، با اجرای كاظمی، روزهای شنبه ساعت 12:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.