برنامه "دانشكده روانشناسی ورزشی" شنبه 26 مرداد، با حضور دكتر خسرو حمزه، روانشناس ورزشی، به بحث كنترل هیجان اختصاص داشت.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ چندی پیش در مسابقات قهرمانی جهان كشتی آزاد رده نوجوانان، تیم ملی ایران بسیار خوش درخشید و توانست مدالهای زیادی را بدست بیاورد. در یك مسابقه بخصوص قهرمان ما مسابقه خود را واگذار كرد و در اعتراض به داوری شرایط خوبی نداشت. در پایان وقتی كه مسابقه را به عنوان بازنده به پایان برد، با اینكه مربی تیم ملی او را ترغیب كرد كه وسط تشك برود و اجازه دهد كه داور دست حریف را بالا ببرد و با مربی حریف دست بدهد، این كار را نكرد و خیلی عصبانی بود. ماحصل جریان این شد كه وی را از جدول خارج كردند. او با باختی كه آورده بود پنجم جهان می شد و این نتیجه یك سری امتیازاتی به تیم ملی می داد. ایران با این امتیازات در بخش تیمی قهرمان جهان می شد؛ درحالیكه وقتی امتیازات را از دست دادیم، تیم ایران بعد از روسیه دوم شد.
دكتر خسرو حمزه، روانشناس ورزشی، در ارتباط با اتفاقی كه در مسابقات جهانی برای این كشتی گیر نوجوانمان رخ داد، گفت: یكی از معضلات ورزش ما عدم توانایی در كنترل هیجانات منفی است. حضور یك روانشناس در كنار تیم های ورزشی مسئله مهمی است كه باید به آن توجه شود؛ البته اگر روانشناسی هم حضور دارد، باید زمان زیادی در اختیار تیم باشد تا ورزشكاران را از نظر ذهنی تمرین بدهد؛ زیرا كنترل هیجان یك مسئله بسیار مهم در بخش های مختلف زندگی است.
وی، در پاسخ به این سوال كه یك روانشناس حدوداً چقدر زمان نیاز دارد تا تیم خود را به سطحی برساند كه توقعات حداقلی برآورده شود، بیان كرد: اگر بخواهیم خیلی ایده آل به موضوع نگاه كنیم، زمان 6 ماه نیاز است؛ اما اگر تیم در شرایط خاصی باشد و كادر فنی حمایت خوبی داشته باشد، شاید در یك بازه زمانی 3 ماهه هم بتوان نتیجه متوسطی گرفت.
دكتر حمزه، نیز بیان كرد: ما در كل جامعه مشكل كنترل هیجان داریم. هیجانات منفی مان مثل خشم وقتی كه شدت می گیرد، نمی توانیم آن را كنترل كنیم و توجیحات غلط می كنیم.
برنامه دانشكده روانشناسی ورزشی، با اجرای امیرهوشنگ كاظمی و تهیه كنندگی محسن ابوفاضلی، روزهای شنبه ساعت 12:30 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.