برنامه "دانشكده روانشناسی ورزشی" شنبه 1 تیر، با حضور دكتر خسرو حمزه، رئیس كمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ورزشی، به موضوع اهمیت حضور روانشناس در كنار تیم های ورزشی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر خسرو حمزه، رئیس كمیسیون ورزش انجمن روانشناسی ورزشی، درباره موضوع برنامه گفت: تیروكمان از جمله رشته های بسیار دیر بازده است و افرادی كه در این رشته به رده های بالا می رسند، معمولاً سالهای طولانی را به تمرین پرداخته اند. فشار روانی ناشی از امكان حذف شدن مقابل حریف موجب می شود تیرانداز در مرحله حذفی عملكرد واقعی خود را به نمایش نگذارد. مسئولین كه در فدراسیون تیروكمان زحمت می كشند و تیم خود را آماده می كنند، خوب است كه روی بخش روانی بیشتر توجه داشته باشند.
وی، تأكید كرد: نیاز است كه یك روانشناس ورزشی كارآزموده در اردوهای تیم با این ورزشكاران باشد و خواهش بنده این است كه به چنین موضوعی به عنوان مربیگری مهارت های ذهنی نگاه شود و یك مربی باید در مسابقه همراه قهرمان باشد. اصل كار و مهترین بخشی كه یك روانشناس ورزش می تواند كمك كند در خود مسابقه است؛ نه اینكه با یك روانشناس كار كنیم و ورزشكاران را تا حدی آماده كنیم و در نهایت آن روانشناس را در تهران بگذاریم و به مسابقات برون مرزی برویم.
دكتر حمزه، نیز افزود: حضور روانشناس در كنار تیم باید بنا به تمایل كادر فنی و ورزشكار اتفاق بیافتد. مدیران تیم های ملی و رؤسای فدراسیون ها می توانند از اعضای كادر فنی و بازیكنان خود در این خصوص سوال بپرسند.
وی، در پاسخ به این پرسش كه آیا ورزشكاری كه به مسابقات المپیك یا آسیایی و جهانی می رود، در خود ضرورتی را احساس می كند كه به روانشناس ورزشی نیاز دارد تا از دید روانی به وی كمك كند یا به وی گفته می شود كه حضور یك روانشناس در كنار شما اثر بسیار مثبتی دارد، عنوان كرد: تجربه به ما می گوید كه ورزشكاران این موضوع را كاملاً می دانند و درخواست آن را دارند. عمدتاً بالای 70 درصد ورزشكاران به این موضوع گرایش مثبت دارند.
برنامه دانشكده روانشناسی ورزشی، با اجرای كاظمی، روزهای شنبه ساعت 12:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.