برنامه "اقتصاد و كارآفرینی" دوشنبه 25 اردیبهشت با حضور صادق رئیسی كیا، حقوقدان و مدیر عامل اسبق باشگاه راه آهن به بررسی سهم ورزش در برنامه های مختلف توسعه پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ صادق رئیسی كیا، حقوقدان و مدیر عامل اسبق باشگاه راه آهن پیرامون سهم ورزش در برنامه های مختلف توسعه اظهار كرد: بزرگترین ظلم به ورزش كشور در برنامه چهارم توسعه رخ داد. زمانیكه به بنگاه های اقتصادی و دستگاه های دولتی اجازه داده شد یك درصد از بودجه خود را صرف ورزش كنند و این یك درصد در اجرا به سمت ورزش حرفه ای منحرف شد كه خود از بودجه های دولتی تامین مالی می شدند. در برنامه پنجم دولت صرف هزینه در ورزش حرفه ای ممنوع شد. در برنامه ششم توسعه دوباره اعلام شد كه پرداخت هرگونه وجهی به هر شكلی در ورزش حرفه ای ممنوع است. این كار درستی بود كه ورزش حرفه ای را از تغذیه مستقیم از طریق بودجه عمومی ممنوع كنیم ولی این كافی نبود. در برنامه پنجم باید این مكانیسم پیش بینی می شد كه ورزش حرفه ای از مالكیت و مدیریت دولت خارج شود و باشگاه ها، دستگاه ها و اماكن ورزشی به بخش خصوصی واگذار شوند. دلیلی وجود ندارد كه وزارت ورزش باشگاه داری كند. این ممنوعیت در برنامه توسعه پیش بینی شده ولی راه گشایی نشده است.
رئیسی كیا درمورد نحوه خصوصی سازی و حمایت از آن بیان كرد: از سال 1310 كه ورزش حرفه ای در كشور شروع شد؛ این بخش از بودجه عمومی و از محل فروش نفت تغذیه كرده و باشگاه های ما دولتی مانده اند. این راه باید بسته شود و برای این كار ممنوعیت كافی نیست. بخش حرفه ای ورزش ما نیاز به لایحه جامعی دارد كه تاكنون عملی نشده است. ممنوعیت یك قدم از ده قدمی است كه باید برداشته شود و در وهله اول وظیفه وزارت ورزش و مجلس است كه با تصویب قانون تكلیف ورزش حرفه ای و قهرمانی را مشخص كنند؛ حضور بخش خصوصی را به رسمیت بشناسند؛ از بخش خصوصی حمایت كنند و امكان و امنیت سرمایه گذاری را برای آنها فراهم نمایند.
چرا باید استادیوم یادگار امام تبریز دولتی باشد درحالیكه باشگاهی مثل تراكتور در آن شهر وجود دارد. مگر می شود باشگاه حرفه ای استادیوم نداشته باشد و مثل مستاجری در زمین بازی كند و بعد برود بدون اینكه اختیاری داشته باشد. در این گونه موارد دولت باید قیمت استادیوم را كارشناسی كند و در یك دوره ده ساله به باشگاه واگذار شود. با این كار به وضعیت مطلوبی خواهیم رسید كه هم باشگاه ها زیرساخت های لازم برای حرفه ای شدن را در اختیار دارند و هم بار مالی و مدیریتی دولت كاهش می یابد. این فرصتی است تا بنگاه های صرفاً ورزشی و بودجه خور ما تبدیل به بنگاه اقتصادی و ورزشی شوند.
برنامه "اقتصاد و كارآفرینی" دوشنبه 25 اردیبهشت كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای حامد صفری تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 دوشنبه ها به مدت 25دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.