برنامه "اقتصاد و كارآفرینی" دوشنبه 7 خرداد، با یك از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه علوم ورزشی و نیز عضو كار گروه اشتغال و كارآفرینی وزارت ورزش، در ارتباط با اهمیت نیروی انسانی در صنعت ورزش گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر محمد حسین قربانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم ورزشی و كار گروه اشتغال و كارآفرینی وزارت ورزش، در خصوص موضوع برنامه گفت: ما تمامی افرادی كه در عرصه ورزش فعالیت دارند از جمله بازیكنان، مربیان، متخصصان حوزه های مختلف ورزشی، حتی داوطلبان، كاركنان و مدیران را به عنوان نیروی انسانی درنظر می گیریم. اگر به چند دهه قبل بازگردیم، ما ورزش را به عنوان یك فعالیت تفریحی و سرگرم كننده تلقی می كردیم كه گاهاً موجب تقویت قوای جسمانی می شود. اما در سالهای اخیر نگاه دیگری هم به ورزش اضافه شده كه نگاه اقتصاد ورزش و نیز صنعت ورزش است.
وی افزود: ما ورزش را به عنوان فعالیتی می بینیم كه علاوه بر اینكه موجب تفریح، سرگرمی و تقویت قوای جسمانی می شود، منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و تولید ثروت هم می شود. بنابراین پدیده صنعت ورزش كه ما امروزه با آن مواجه هستیم، تبدیل به یك بازار بزرگ شده است. ما اكنون با یك بازار حدود 700 میلیارد دلاری در كل دنیا در عرصه ورزش مواجه هستیم كه تقریباً یك درصد از تولید ناخالص دنیا را به خود اختصاص می دهد. این صنعت هر سال حدود 7 درصد بزرگتر می شود. بررسی ها نشان داده كه در برخی از كشورهای پیشرفته این حجم اقتصادی ورزش به بیش از 2 درصد رسیده است.
قربانی تصریح كرد: در كشور ما علی رغم تلاشهایی كه می شود و پتانسیل هایی كه وجود دارد، سهم ورزش در اقتصاد كشور كمتر از یك درصد تولید ناخالص ملی است. این نشان می دهد كه نگاهمان نسبت به ورزش عوض شده است.
وی به مهمترین عاملی كه باعث شده صنعت ورزش به این حجم از گستردگی برسد اشاره كرد و گفت: قطعاً منابع انسانی باعث این رشد شده است. نیروی انسانی با مهارت های خود و تكنیك هایی كه دارد، باعث ایجاد ارزش، جذابیت و مطلوبیت برای عموم جامعه و افراد علاقه مند می شود. به طور مثال یك ورزشكار با مهارت ها و تكنیك هایی كه دارد، موجب پیروزی تیم و هوادارانش می شود و در نهایت برای تیمش درآمدزایی می كند.
برنامه اقتصاد و كارآفرینی، با اجرای عباس فرهمندمهر، كاری از گروه علوم ورزشی است كه دوشنبه ها 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.