از تندرستی تا افتخار جمعه از ساعت 15:00 به مدت 25دقیقه

رادیو ورزش

از تندرستي تا افتخار

بایدها و نبایدهای كبد چرب


برنامه "از تندرستی تا افتخار" جمعه 12 بهمن، توصیه های دكتر حكمت دوست، متخصص تغذیه به بیماران مبتلا به كبد چرب را ارائه كرد.

1397/11/13
09:17


به گزارش رادیو ورزش؛ برای مبتلایان به كبد چرب رعایت یك رژیم غذایی مناسب این بیماری ضروری است. صبحانه مناسب كبد چرب می تواند شامل نان سبوس دار، پنیر كم چرب و سبزی باشد.
دكتر حكمت دوست، متخصص تغذیه در این باره گفت: میزان كربوهیدرات به خصوص هیدرات های ساده و نیز چربی به خصوص چربی های اشباع باید در رژیم غذایی مبتلایان كبد چرب كم باشد.
وی، افزود: مبتلایان به این بیماری بهتر است برای پخت و پز از چربی های غیراشباع مانند روغن های مایع و روغن های گیاهی مثل: روغن زیتون استفاده كنند. حتماً چربی های قابل رویت گوشت (گوشت قرمز و گوشت سفید) را بگیرند و ترجیحاً در هفته بیش از 2 بار گوشت قرمز نخورند و مصرف فیبر را افزایش دهند.
حكمت دوست همچنین توضیح داد: فیبر در انواع سبزی و سبوس غلات به وفور یافت می شود. میوه ها هم فیبر خوبی دارند؛ اما به دلیل اینكه حاوی قند فراوانی هستند، باید به میزان متعادل میوه مصرف كرد. بیمار مبتلا به كبد چرب نمی تواند 3 میوه را با هم بخورد؛ اما مصرف سبزی ها برای وی آزاد است؛ همچنین مصرف غلات سبوس دار یا سبوس به صورت جدا در سوپ، كوكو و كتلت نیز برای این بیماران مفید است.
تعداد وعده های غذایی باید زیاد و حجم آنها كم باشد. مصرف یك لیوان شیر كم چرب، چای بدون قند و یا هر نوع نوشیدنی بدون قند دیگر برای مبتلایان به كبد چرب مجاز است. غذاهای سرخ كرده برای این افراد مفید نیست و بهتر است مواد غذایی آبپز یا بخارپز بخورند.
این متخصص تغذیه، هشدار داد: تأخیر در درمان بیماری كبد چرب ابتدا سبب اختلال در عملكرد كبد و بالا رفتن آنزیم های كبدی می شود؛ سپس رفته رفته بدخیمی های كبدی را به همراه دارد و خطر بیماریهای قلبی عروقی از قبیل نارسایی قلب و عروق را افزایش می دهد.
برنامه "از تندرستی تا افتخار" با اجرای جهانگیر چراتی، با رویكرد پرداختن به ورزش افراد با بیماریهای خاص و نیز ارائه راهكارهای سلامت محور، ساعت 13:30 به مدت 30 دقیقه، روزهای جمعه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
از تندرستی تا افتخار