در برنامه "از تندرستی تا افتخار" جمعه 25 مرداد، جعفر باباخانی، قهرمان سابق دو و میدانی و كارشناس ورزش، به ارائه نكاتی درباره شروع فعالیت بدنی افراد مبتدی و بیمار پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی رادیو ورزش؛ جعفر باباخانی، قهرمان سابق دو و میدانی و كارشناس ورزش، در پاسخ به این سوال كه افراد مبتدی و بیمار برای شروع ورزش باید چه اصولی را رعایت كنند، بیان كرد: افراد بیمار برای شروع فعالیت ورزشی باید با پزشك خود مشورت كنند و دستورات لازم را بگیرند؛ اما در مجموع ورزش با هیچ بیماری مغایرت ندارد. با توجه به وضعیت آب و هوایی كه در فصل تابستان وجود دارد، توصیه می شود افراد بیمار پیشگیریها، مراقبت های تغذیه ای و زمانبندیها را از دكتر خود دستور بگیرند و بر اساس آن به فعالیت ورزشی بپردازند.
وی، تأكید كرد: اولین مسئله ای كه یك ورزشكار مبتدی باید مدنظر قرار بدهد، گام به گام حركت كردن بدنی چه از نظر ارتقاء ضربان قلبی و چه از نظر ارتقاء توان عضلانی است. نباید اینطور باشد كه فرد مبتدی در جلسات اول شدت و حجم عضلات را بالا ببرد و دلزدگی از ورزش در وی ایجاد شود.
باباخانی، در پاسخ به این پرسش كه یك فرد بیمار بعد از چه مدت پیاده روی می تواند دویدن نرم را شروع كند، گفت: اصولاً بیمارانی كه ناراحتی قلبی دارند و حتی عمل جراحی قلب باز انجام داده اند، هیچ ممانعتی برای دویدن و ورزش كردن ندارند؛ اما باید به مرور و آهسته فعالیت خود را شروع كنند. در ورزش باید ضربان قلب به حد نرمال برسد و با پیاده روی معمولی برای هواخوری متفاوت است. ما در پیاده روی باید تغییر دما را مدنظر بگیریم تا بدنمان به دمای مناسب برسد و فعل و انفعالات در پیاده روی ما صورت بگیرد؛ وگرنه پیاده روی فقط موجب اتلاف وقت و خستگی مفرط خواهد شد.
این كارشناس ورزش، افزود: معمولاً بعد از 3 ماه می توان توانمندی خود را با پیاده روی ورزشی بالا برد و دویدن را در برنامه های خود گنجاند.
برنامه از تندرستی تا افتخار، با اجرای چراتی، روزهای جمعه، ساعت 14:00 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.