برنامه "از تندرستی تا افتخار" جمعه 12 مهر، با دكتر میررضایی، رئیس هیأت ورزش بیماران خاص و پیوند اعضای استان گلستان، درباره بیماری تالاسمی گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر میررضایی، رئیس هیأت ورزش بیماران خاص و پیوند اعضای استان گلستان، در خصوص بیماری تالاسمی و ورزش های مناسب آن اظهار داشت: بیماری تالاسمی یك بیماری ارثی است كه از پدر و مادر به فرزند ارث می رسد؛ البته در شرایطی كه هر دو دارای ژن معیوب باشند. افرادی كه با هم ازدواج می كنند، اگر مینور باشند یعنی تنها یك ژن تالاسمی را داشته باشند، در اصل بیمار نیستند و حتی با بسیاری از بیماریها هم مقابله می كنند.
وی، ادامه داد: فردی كه به تالاسمی مینور مبتلاست، از ابتلا به انگل مالاریا مصون است. این بیماری اكثراً در نقاط دارای آب و هوای مدیترانه ای وجود دارد؛ یعنی این بیماری خاص مناطق كنار دریاست. اگر یك بررسی داشته باشیم، متوجه می شویم شمال كشور بیشترین درصد ابتلا به این بیماری را دارد.
دكتر میررضایی، خاطرنشان كرد: در صورتیكه زن و مرد هر دو ژن تالاسمی مینور داشته باشند، نتیجه ازدواج آنها فرزندی با تالاسمی ماژور خواهد بود. این فرد دیگر حداقل هر 15 روز نیاز به خون دارد؛ زیرا گلبولهای قرمز وی از نظر شكلی متفاوت با افراد سالم است و وقتی می خواهد از طحال عبور كند، طحال آنها را از بین می برد؛ به همین جهت افراد مبتلا به این بیماری دچار كم خونی می شوند.
وی، به اهمیت ورزش برای بیماران تأكید كرد و گفت: ورزش از 2 جهت برای افراد مبتلا به تالاسمی، هموفیلی و پیوندی اثر مثبت می گذارد كه یكی از نظر روحی و روانی است. فرد وقتی ورزش می كند، هورمون هایی در بدنش ترشح می شود كه باعث ایجاد نشاط می شود و این نشاط افراد را از بسیاری بیماریها دور می كند. ورزش همچنین موجب تقویت استخوان سازی می شود. ورزش نه تنها برای این افراد مضر نیست، بلكه مفید هم است.
برنامه از تندرستی تا افتخار، با اجرای چراتی، روز های جمعه ساعت 14:00 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.