برنامه "اقتصاد و كارآفرینی" دوشنبه 30 بهمن، با حضور دكتر صلاح دستوم، محقق و پژوهشگر حوزه كارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان در فضای ورزش كشور، درباره رزومه نویسی گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر صلاح دستوم، محقق و پژوهشگر حوزه كارآفرینی، در ارتباط با مهارت هایی كه یك شخص برای نوشتن رزومه باید داشته باشد، اظهار داشت: شخصی كه شغلی را انتخاب كرده و می خواهد وارد یك سازمانی شود، گروه مصاحبه گر یا سیستم ارزیابی دانش آن فرد را تشخیص می دهند. بخشی از ارزیابی قبل از استخدام، مشاهده شفاهی است كه فرد باید با فن بیان از این مرحله عبور كند؛ اما همه اطلاعات فرد در یك مصاحبه چند دقیقه ای قابل ارائه نیست و بحث رزومه پیش می آید. مداركی كه فرد در روز مصاحبه به همراه دارد، بسیار مهم است. بیشتر مواقع مصاحبه گران به دلیل فرآیند طولانی چندین مصاحبه وقت نمی كنند كه رزومه را به طور كامل مطالعه كنند و تنها می خواهند ارزیابی كلی از روی رزومه داشته باشند.
وی، تصریح كرد: در مصاحبه ها یك سری موارد وجود دارد كه برای مصاحبه گر بسیار اهمیت دارد. ما می توانیم بخشی كه در مصاحبه شفاهی از ما پرسیده نمی شود یا فرصتی برای بیان آن نداریم را در قالب چند صفحه تحت عنوان رزومه بنویسیم. یكی از مهارت هایی كه در آموزش های شغلی به آن اشاره می شود و در اصول آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و لزوماً با خواندن یك سایت هم نمی توان این مهارت را كسب كرد، رزومه نویسی است.
فراگیری آموزش های تخصصی توسط مشاوره ها و افراد صاحب تخصص در این زمینه میزان آمادگی فرد برای مصاحبه شغلی و امكان موفقیت او را افزایش می دهد.
دكتر دستوم، به اشتباهاتی كه متقاضیان شغل ممكن است در مصاحبه ها انجام دهند، اشاره كرد و گفت: یك سری افراد به غلط های املایی و اشتباهات دستور زبانی توجه نمی كنند، در حالیكه برای گروه مصاحبه گر بسیار مهم است كه كلام فرد متقاضی شغل به لحاظ گرامری و املایی درست است یا خیر. برخی افراد مشخصات خود را كلی می گویند، درصورتیكه بهتر است همه جزئیات لازم ارائه شود. گاهی هم استانداردها و هنجارها رعایت نمی شود. نكته دیگری كه ممكن است افراد در آن غفلت كنند، فونت و سایز كلمات است. برخی افراد به هدف شغل توجه نمی كنند.
برنامه اقتصاد و كارآفرینی، با اجرای عباس فرهمند مهر، كاری از گروه علوم ورزشی است كه دوشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.