برنامه "اقتصاد و كارآفرینی" دوشنبه 16 بهمن، در گفتگو با ابراهیم غدیری، عضو كمیته كارآفرینی و اشتغال وزارت ورزش و جوانان، به موضوع خصوصی سازی در ورزش اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ ابراهیم غدیری، در پاسخ به این سوال كه اگر بخواهیم بحث خصوصی سازی در ورزش را به نحو صحیحی اجرا كنیم، به نظر شما چه اشخاصی می توانند اجرای امور را برعهده بگیرند، اظهار داشت: مدیریت ورزش در سطح دنیا در دست بخش خصوصی است. از دید نظام جمهوری اسلامی ایران و بحث علوم مدیریتی 3 نوع شخص می توانند ورزش را مدیریت كنند؛ یك دسته از این افراد، اشخاص حقوقی با حقوق عمومی كه مشمول وزارتخانه ها، شهرداری ها، بنیاد ها و فدراسیون های ورزشی می شوند. در كتاب توسعه پایدار ورزش آماتور و حرفه ای تمركز من بیشتر روی اشخاص حقوقی با حقوق خصوصی است؛ به این صورت كه اشخاص خود ثبت شركت یا مؤسسه غیرتجاری انتفاعی كنند. یك سری اشخاص حقیقی هم وجود دارند كه بنده روی اشخاص حقیقی كه اهلیت داشته باشند، تأكید دارم.
وی، نیز در پاسخ به این پرسش كه آیا تمهیدات مناسبی اتخاذ شده كه بحث خصوصی سازی در فضای ورزش به شكل صحیحی اجرا شود، بیان كرد: من به لایحه اهداف وظایف، اختیارات وزارت ورزش استناد می كنم كه اكنون در مجلس در دست بررسی است و یك مرتبه به مجلس رفته و مركز پژوهش به دلایلی برگشت داده است. متأسفانه در این لایحه نقش بخش خصوصی را پررنگ ندیده اند. در دو بند به این موضوع اشاره كرده است؛ در بند اهداف آمده توسعه و تعمیم ورزش حرفه ای كه بسیار ضعیف دیده شده و در بخش دیگر بحث سرمایه گذاری ها را مطرح كرده كه آن هم بسیار ضعیف است؛ در صورتیكه استراتژی كه برآمده از این لایحه است و قانون می شود، باید قویتر درنظر گرفته شود.
غدیری تأكید كرد: لازم است بخش مهمی از این لایحه به بخش خصوصی و چگونگی انجام دادن آن اختصاص داده شود. ما در وزارت ورزش حتی واحد تشكیلاتی به نام اقتصاد، ورزش یا خصوصی سازی نداریم كه بنده 8 سال است مقاله آن را می نویسم و در صدا و سیما بازگو می كنیم. خداروشكر اكنون سلطانی فر این موضوع را تا حدودی عملی كرده و اداره كلی به نام مركز مشاركت های مردمی و توسعه خصوصی سازی تشكیل داده است.
برنامه اقتصاد و كارآفرینی، با اجرای عباس فرهمند مهر، كاری از گروه علوم ورزشی است كه دوشنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.