برنامه "محیط زیست" شنبه 4 اسفند، با علیزاده، پیشكسوت كوهنوردی، در خصوص محیط زیست اردوگاه كلكچال گفتگویی انجام داد.
به گزارش رادیو ورزش؛ علیزاده، پیشكسوت كوهنوردی، درباره محیط زیست كلكچال در قدیم و تغییراتی كه تا به امروز داشته است، گفت: این منطقه متأسفانه تغییرات خیلی زیادی داشته است. كلكچال برای برنامه های آموزشی و پرورش جوانان ساخته شده بود و نام آن اصلاً پناهگاه نبود و اردوگاه شناخته می شد كه به سختی هم ساخته شده بود؛ اما با كمال تأسف اكنون برداشتی كه باید صورت بگیرد، نمی شود. از پایین پارك جمشیدیه تا كلكچال نهال هایی كاشته بودیم كه اكنون به خاطر عدم رسیدگی همه خشك شده اند. آن زمان این نهال ها توسط جوانان و به صورت رایگان رسیدگی می شدند.
علیزاده، عنوان كرد: حدود سال 50 بود كه به اتفاق 4 هزار خانم و آقا به اردوگاه منظریه (شهید باهنر) رفتیم و شب در این اردوگاه استراحتی داشتیم. صبح به سمت اردوگاه كلكچال حركت كردیم. یك زنجیره انسانی درست شد و مصالح دست به دست تا بالا انتقال یافت و در نهایت برجی ساخته شد.
ساخت این اردوگاه با رعایت تمام ملاحظات زیست محیطی بود و حتی بخشی از آن برای آموزش كوهنوردان از نظر گیاه شناسی دارای گیاهان مختلف است.
وی، نیز در خصوص این اردوگاه كه به شكل برجی سفید رنگ دیده می شود، اظهار كرد: این برج در جهان، تنها برجی است كه هر كاشی اش به اسم یك نفر است و هزینه ساخت آن برج توسط بچه های كوهنورد و پیش آهنگ تأمین شده است.
علیزاده، در پاسخ به این سوال كه به دیگر كوهنوردان در برخورد با طبیعت و محیط زیست كوه چه توصیه ای دارید، بیان كرد: حتماً باید یكی از پیشكسوتان كوهنورد همراهشان باشد تا هم آموزش های لازم به آنها داده شود و هم تذكراتی در رابطه با نظافت و رعایت طبیعت صورت بگیرد.
برنامه محیط زیست، شنبه ها ساعت 23:00 به مدت 30 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.