برنامه "محیط زیست" شنبه 17 آذر، با سلمان نیكپور، مسئول انجمن قوهای مهاجر شهرستان سرخرود استان مازندران، درباره وضعیت كنونی منطقه گفتگو كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ سلمان نیكپور، مسئول انجمن قوهای مهاجر، در خصوص حوزه فعالیت خود گفت: بنده در بحث پرندگان مهاجر منطقه سرخرود فعالیت می كنم. امسال به همت رئیس دادگستری و دادستان استان مازندران یك سری فعالیت هایی از طریق سازمان محیط زیست استان مازندران انجام می شود كه فعلاً مثمرثمر هم بوده است.
وی، در پاسخ به این سوال كه اكنون وضعیت حضور قوهای مهاجر(آوازه خوان) به این استان چگونه است، بیان كرد: فصل مهاجرت قوهای مهاجر از اواخر آذر ماه شروع می شود. در حال حاضر حدود 200 بال آمده اند؛ اما اوج نقطه جمعیتی آنها اواخر دی و اوایل بهمن است. جمعیت قوهای مهاجر در بعضی از سالها به 12 هزار بال هم رسیده است. این قوها تا اواخر بهمن و اوایل اسفند ماه میهمان ما هستند و مجدداً به سرزمین خود در عرض های شمالی باز می گردند؛ جوجه گذاری می كند و مجدداً سال بعد به این منطقه مهاجرت می كنند.
نیكپور، به تشریح ویژگی های قوهای مهاجر پرداخت و گفت: این قوها به واسطه سروصدایی كه دارند به قوهای فریادكش یا آوازه خوان معروف شده اند. یكی از ویژگی های اصلی این پرنده ها حس عاطفی شدیدی است كه نسبت به یكدیگر دارند. قوها در سراسر عمر خود تنها یك جفت می گیرند. نگاهی كه در بین بومیان منطقه وجود دارد، این است كه زمانیكه جفت قوها از بین می رود، جفت مانده دست به خودكشی می زند یا خود را از جمع دور می كند؛ به طور كلی دست به كارهایی می زند كه مرگش زودتر فرا برسد.
وی، در خصوص عوامل مهمی كه باعث مهاجرت قوهای مهاجر به منطقه شمالی كشور می شود، اظهار داشت: 2 عامل مهم باعث جذب قوها به این منطقه شده است؛ یكی بحث امنیتی است كه توسط محیطبانان در این منطقه شكل می گیرد و بحث دوم غذایی است كه در تالاب وجود دارد.
برنامه محیط زیست، كاری از گروه علوم ورزشی است كه شنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود