برنامه "سكوی من" سه شنبه 29 خرداد، با حضور دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، درباره فرآیند استعدادیابی و اثرات مثبت آن و نیز مخالفت هایی كه با این حوزه وجود دارد، به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، در پاسخ به این سوال كه آیا ممكن است در بحث استعدادیابی اختلاف نظری وجود داشته باشد، اظهار داشت: بله؛ مخالفت هایی با بنیان استعدادیابی وجود دارد. گروهی اعتقاد دارند كه اصلاً استعدادیابی نباید انجام شود؛ بلكه افراد باید در یك فرآیند طبیعی رشد كنند و در مسابقات افرادی كه ضعیف تر هستند، حذف شوند تا بهترین ها به سطوح بالاتر بروند.
دكتر نقیبی، در تشریح مزایای فرآیند استعدادیابی گفت: امروزه اغلب متخصصین با این نظر موافقند كه استعدادیابی باید انجام شود؛ زیرا بسیاری از كودكان سن بلوغ عقب تری دارند و كودكانی كه سن بلوغشان زودتر است، این افراد را حذف می كنند و یك مدت كه می گذرد، كودكی كه بلوغ زودرس داشته، كارایی اش كمتر می شود و نمی تواند در بزرگسالی به موفقیت برسد و كودكی كه بلوغ دیررس داشته را متأسفانه ما بر اساس تصمیمات اشتباه حذف كرده ایم؛ او هم سرخورده شده و ورزش را كنار گذاشته است. برای جلوگیری از این اشتباهات اكثر متخصصین امروزه موافقند لازم است كه فرآیند استعدادیابی را داشته باشیم.
وی، تأكید كرد: این فرآیند می تواند به ما كمك كند؛ اما قطعاً روش های استعدادیابی ما قابلیت تصمیم گیری درست ندارند و این تصمیم گیری، یك تصمیم گیری نسبی است. خانواده هایی كه از مشاور استعدادیابی استفاده می كنند، دقت داشته باشند كه این یك مشاوره است و نه یك حكم قطعی.
این كارشناس استعدادیابی، در ارتباط با تأثیر سیاست های كلان كشور بر حوزه استعدادیابی گفت: حوزه استعدادیابی متأثر از علایق جامعه است و علایق جامعه در كنار سیاست گذاریهای كلان كشور آن را جهت می دهد. ما 2 بحث را در حوزه استعدادیابی داریم؛ یكی خود مردم هستند كه در بطن جامعه علاقه مندیشان به چه سمت و سویی است و نكته دیگر بحث سیاست گذاری كلان كشور است. اكنون كشورهای توسعه یافته به سمت رشته های پرمدال رفته اند و رشته های گروهی كم مدال را رها كرده اند. متأسفانه ما به لحاظ سیاست گذاری یك مقدار حوزه استعدادیابی را رها كرده ایم و تصمیم گیران ورزش ما این مسئله تمركز كرده اند كه كدام فدراسیون بهتر كار می كند و هر فدراسیونی كه موفق تر باشد، علایق جامعه را جهت می دهد و این اصلاً روش درستی نیست. ما باید شورای عالی ورزش داشته باشیم كه این شورا سیاست گذاری كند و ما را به سمت رشته های پرمدال ببرد؛ رشته هایی كه هم جامعه به لحاظ استعداد مستعد آن هست و از طرف دیگر زیرساخت های آن را هم داریم.
برنامه سكوی من، با اجرای محمودوند، سه شنبه ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.