در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 5 اسفند، دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، درباره گرفتگی عضلات پشت پا توضیحاتی را بیان كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه مدت 3 سال است ورزش می كنم؛ حدود 2 روز در هفته به استخر و یك روز فوتبال می روم؛ مدت 2 ماه است كه هنگام دویدن عضلات پشت پایم می گیرد و نمی توانم تند بدوم و زمان خم شدن انگار عضلات پشت پاهایم كوتاه هستند و كش نمی آیند، به نظر شما علت چیست، بیان كرد: یكی از خطرناك ترین بیماریهایی كه در این زمینه ممكن است وجود داشته باشد، بحث ترومبوز یا لخته شدن خون در ساق پا است. در اینگونه مواقع علامت هایی مثل كشیدگی شدید یا درد در ساق پا ایجاد می شود. اگر فردی بدون دلیل و بدون هیچ آسیبی دچار این علائم و درد پا شده باشد، ابتدا باید این بیماری را بررسی كنیم.
وی، تأكید كرد: حتماً بایستی سونوگرافی شریان و عروق تحتانی انجام شود تا از عدم وجود این بیماری اطمینان حاصل كنیم. خیلی وقت ها كم آبی، كمبود منیزیم و عدم انجام كشش های مناسب عضلات هم می توانند چنین علامت هایی را ایجاد كنند.
گاهی اوقات یك سری آسیب های بسیار خفیف در حین ورزش های مكرر به وجود می آید. این مخاطب جلسات مكرری را در هفته ورزش می كند و این خود می تواند یكی از عوامل آسیب زننده به عضلات باشد كه به آن آسیب های بیش فعالیتی می گوییم. وقتی استفاده زیادی از عضلات داشته باشیم؛ ریكاوریمان كم باشد و تعداد جلسات ورزش بالا باشد، ممكن است یك سری آسیب های كوچكی اتفاق بیافتد كه منجر به یك ناتوانی بزرگ شود.
دكتر عابدی، نیز عنوان كرد: اگر مشكلی از لحاظ ترومبوز عروق وجود نداشت و فرد مقدار كافی آب، منیزیم و كربوهیدرات استفاده كرده باشد؛ اما همچنان دچار این مشكل است، حتماً باید به یك متخصص مراجعه كند تا تشخیص قطعی صورت بگیرد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.