در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" سه شنبه 25 دی، دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، درباره ورزش های مناسب برای افرادی كه آنژیوگرافی قلب انجام داده اند، نكاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه مدت 3 ماه است كه آنژیوگرافی كرده ام و در قلبم فنر گذاشته شده است؛ چه ورزش هایی را به من پیشنهاد می كنید، بیان كرد: بسیاری از افرادی كه دچار بیماریهای حاد قلبی می شوند، نیازمند این هستند كه بازسازی مجدد عروقی مثل آنژیوگرافی یا گذاشتن فنر برای آنها انجام شود. در بعضی از موارد هم نیازی نیست كه این اتفاق بیافتد و با یك درمان طبی سعی می كنند رگ را باز نگه دارند؛ خونرسانی قلب را برگردانند و فرد از سی سی یو مرخص شود.
نكته ای كه وجود دارد این است كه در تمام این افراد بازتوانی قلبی یكی از مهمترین بخش های درمان است كه در اكثر مواقع هم مغفول می ماند. قبلاً اگر فردی سكته قلبی می كرد، گفته می شد یك هفته تا یك ماه نباید هیچ فعالیتی انجام دهد؛ اما اكنون گفته می شود 24 ساعت بعد از سكته قلبی فرد باید فعالیت بدنی و ورزش را شروع كند. منظور از ورزش برای این افراد به این معنی نیست كه به كوهنوردی بپردازند؛ بلكه به این منظور است كه روی لبه تخت بنشیند و پاهایش را تكان دهد.
دكتر عابدی یكتا، افزود: در افرادی كه بدون عارضه استنت گذاشته اند؛ آنژیوپلاستی انجام داده اند و ما هنوز بافت مرده را در قلب نداریم، بازتوانی قلبی و حتی رفتن روی تردمیل 48 ساعت بعد از آنژیوپلاستی باید شروع شود. مطالعات نشان داده اند كه این درمان حتی از درمان های طبی و گذاشتن فنر مهم تر است؛ اما متأسفانه كمتر به آن بها می دهیم.
وی، تأكید كرد: افرادی كه این اتفاق برایشان رخ داده است، شاید نیاز باشد در جلسات اول زیر نظر مانیتورینگ قلب ورزش كنند. ما در حال حاضر مراكز بازتوانی قلبی متعددی در سراسر كشور داریم. افراد 48 ساعت بعد از آنژیوگرافی باید ورزش های هوازی مثل: تردمیل و دوچرخه، ورزش های قدرتی و ورزش های انعطاف پذیری انجام دهند؛ اما هر یك از این موارد اما و اگرهایی دارند؛ به طور مثال در ورزش های قدرتی باید به این نكته توجه كرد كه وزنه های اینگونه افراد نباید خیلی سنگین باشد و حالت ایستا یا ایزومتریك پیدا نكند تا فرد دچار افزایش ناگهانی فشار خون نشود.
این متخصص پزشكی ورزشی در پایان گفت: بنابراین افرادی كه آنژیوگرافی قلب انجام می دهند، افرادی نیستند كه به آنها بگوییم بروید ورزش كنید؛ بلكه حتماً باید با نظارت پزشك ورزش را شروع كنند. تمرینات باید 12 تا 24 جلسه و گاهاً تا 36 جلسه زیر نظر پزشك ادامه پیدا كند تا خطر ورزش كردن فرد كم شود و روش تمرین را نیز یاد بگیرد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.