در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 9 دی، دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در خصوص قوس كمر شدید توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر امیرحسین عابدی یكتا، متخصص پزشكی ورزشی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه در گذشته فوتبال را به صورت حرفه ای بازی می كردم و اكنون در هفته یك یا دو جلسه بیشتر به فوتبال نمی پردازم؛ با توجه به اضافه وزنی كه دارم، قوس كمرم خیلی شدید شده است و اذیتم می كند، شما در این زمینه چه پیشنهادی دارید، عنوان كرد: افرادی كه ورزش را به صورت حرفه ای انجام می دهند، متناسب به مصرف كالری كه دارند، دریافت كالریشان افزایش پیدا می كند. ورزشكاران باید این مسئله را مدنظر داشته باشند، در دوره ای كه بلافاصله ورزش را قطع می كنند، یك فاصله ای در بدن اتفاق می افتد و علی رغم اینكه مصرف كالری كم شده است، دریافت همچنان براساس استاندارد قبلی انجام می شود و فازی به وجود می آید كه فرد بلافاصله افزایش وزن شدیدی پیدا می كند.
این مسئله در بسیاری از افرادی كه حرفه ای ورزش می كنند، دیده می شود. افراد زمانیكه می خواهند ورزش را قطع كنند، حتماً در آن فاز مواظب كنترل وزنشان باشند كه چنین اتفاقی نیافتد؛ زیرا وزن كم كردن كار ساده ای نیست.
وی، در ارتباط با علت ایجاد قوس كمر در افراد گفت: افزایش قوس كمر در بسیاری از افراد به خاطر عدم بالانس قدرت عضلات جلو و پشت ران است. این امر در خیلی از ورزشكاران مثل فوتبالیست ها دیده می شود. معمولاً فوتبالیست ها برای اینكه ضربات شوت محكم بزنند، می خواهند عضلات چهارسر قوی داشته باشند؛ اما در مقابل عضلات همسترینگ پشت ران خود را تقویت نكرده اند. هر دوی عضلات به لگن متصل می شود. عضلات همسترینگ به پشت لگن و عضلات چهارسر به قسمت جلوی لگن متصل می شود.
وقتی قدرت این عضلات با یكدیگر تراز نباشد، لگن یك مقدار به سمت عضلات قویتر متمایل می شود؛ یعنی لگن به سمت جلو حركت می كند. در شرایطی كه لگن به سمت جلو حركت كرده است، كل بدن باید 10 تا 15 درجه به سمت جلو حركت كند و فرد برای اینكه صاف بایستد، از قسمت های بالاتر به سمت عقب بر می گردد و قوس كمری زیاد می شود و با این وضعیت به نظر می رسد حجم عضلات باسن بزرگتر شده و باسن بیرون زده تری دارند.
وی، تصریح كرد: قوس كمری شدید در افراد نشان می دهد كه فرد در عضلات همسترینگ و شكم ضعف دارد و در عضلات كمر و چهارسر ران اسپاسم وجود دارد.
دكتر عابدی یكتا، در خصوص كمردرد ناشی از قوس كمری شدید بیان كرد: زمانیكه فرد دچار كمردرد می شود، یكی از راحت ترین كارهایی كه می توان انجام داد، این است كه به گونه ای بالانس را ایجاد كنیم.
عضلات شكم و همسترینگ را باید تقویت كرد و در مقابل عضلات جلوی ران باید ضعیف شود و برای این اقدام تمرینات كشش مؤثر است. عضلات كمر را نیز باید كشش داد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.