در برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 2 دی، دكتر شاهین صالحی، متخصص پزشكی ورزشی، درباره علل درد مفصل شانه به ارائه توضیحات پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر شاهین صالحی، متخصص پزشكی ورزشی، در خصوص درد شانه گفت: آناتومی شانه افراد با یكدیگر تفاوت های جزئی دارد. در بعضی از افراد دیده می شود جایی كه عضلات به شانه می چسبند، فضای كمتری وجود دارد. این مسئله می تواند به صورت مادرزادی باشد و یا در اثر استفاده نادرست و ضربه ایجاد شده باشد. اصطلاحاً گفته می شود كه گیر افتادگی تاندونی در آن ناحیه به وجود آمده و حركات تاندون ها با مشكل مواجه شده است. اولین علامت سندروم گیر افتادگی تاندونی این است كه فرد وقتی دستش را بالا می آورد، احساس سنگینی و درد می كند.
وی، اقدامات لازم در سندروم گیر افتادگی تاندون را اینطور تشریح كرد: نخستین اقدام این است كه بتوانیم دامنه حركتی كافی را دوباره برای آن مفصل ایجاد كنیم. برای این كار توصیه می شود، عادات نادرستی كه موجب این آسیب شده است، ترك شود؛ به طور مثال ورزشكاری كه دائماً وزنه های سنگین را بالای سر می برد، باید این تمرین را ترك كند؛ زیرا به ناحیه آسیب دیده فشار وارد می شود.
در مرحله دوم یك سری تمرینات توصیه می شود كه بتواند دامنه حركتی كافی را در راستای بدون درد بودن برای فرد ایجاد كند.
دكتر صالحی، ادامه داد: گاهی اوقات دیده می شود شانه یك طرف نسبت به شانه طرف مقابل افتادگی پیدا كرده است؛ همین افتادگی می تواند باعث ایجاد این علائم شود. اگر در مرحله اول با اصلاح عادات ناصحیح فرد و تجویز ورزش های درست، علائم بهبود پیدا نكرد به سمت كار تشخیصی بیشتر می رویم. ممكن است لازم باشد از فرد عكس و ام ار آی گرفته شود.
در بعضی مواقع دیده می شود، مشكل چیز دیگری است و پارگی كامل ایجاد شده است؛ حتی گاهی اوقات التهابات بورس ها و یا ایجاد زائده استخوانی باعث ایجاد چنین علائمی می شوند. بسته به شرایط فرد و میزان آسیب درمان های جایگزین كه شامل: ورزش درمانی، فیزیوتراپی، تزریق در داخل مفصل شانه، جراحی و سایر درمان های دیگر است، توصیه می شود.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.