برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 15 مهر، دكتر شاهین صالحی، متخصص پزشكی ورزشی، در ارتباط با پارگی رباط پا مطالبی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر شاهین صالحی، متخصص پزشكی ورزشی، در پاسخ به این سوال مخاطب كه در فوتبال رباط پایم پاره شده است، برای ترمیم آن چه اقدامی می توانم انجام دهم، بیان كرد: ما رباط های متعدد و مهمی در پا داریم؛ از جمله: رباط صلیبی قدامی، رباط صلیبی خلفی، رباط جانبی داخلی و رباط جانبی خارجی. درمان پارگی هر كدام از این رباط ها متفاوت است. فردی كه رباط جانبی داخلی وی دچار پارگی شده باشد، معمولاً كارش به جراحی نمی رسد و با ورزش درمانی، تقویت عضلات، فرصت دادن به پا و استفاده از بریس بهبود پیدا می كند؛ اما افرادی كه لیگامان صلیبی قدامی یا ACL پاره كرده باشند، اگر در سن ورزشی باشند، فعالیت ورزشی داشته باشند و دچار خالی كردن مكرر پا شوند، كارشان به جراحی خواهد كشید.
وی، علائم پارگی رباط صلیبی قدامی پا را شرح داد و گفت: تورم شدیدی در داخل زانو ایجد می شود. خالی كردن های پیاپی زانو ممكن است رخ دهد و متعاقب آن فرد از ورزش جا بماند. گاهی اوقات فرد در راه رفتن معمولی علائمی ندارد؛ اما وقتی شروع به فوتبال بازی كردن می كند، می گوید زمانیكه می خواهم بچرخم پایم خالی می كند و یا زمانیكه از جوب می خواهم بپرم خالی كردن پا برایم رخ می دهد كه این مسئله نشان می دهد پا پایداری خود را از دست داده است.
دكتر صالحی افزود: مرحله نخست این است كه تشخیص قطعی انجام شود و برای این كار نیاز به معاینه و ام ار آی است. اگر تشخیص داده شد كه رباط صلیبی قدامی پاره شده است، نوبت به جراحی می رسد. جراحی انواع مختلفی دارد؛ گاهی اوقات در این جراحی از بافت مصنوعی و یا بافتی كه از بدن شخص دیگری تهیه شده، استفاده می شود. این بافت از رباط كشكی و یا عضلات همسترینگ گرفته می شود و در ناحیه زانو قرار می گیرد. هر كدام از اعمال جراحی حسن ها وعواقبی دارد. فرد بعد از عمل جراحی بین 6 تا 9 ماه فرصت برای بازگشت به بازی نیاز دارد و باید دوره بازتوانی، فیزیوتراپی، توانبخشی و نیز به دست آوردن ظرفیت هوازی مناسب را بگذراند.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.