روانشناسی ورزشی سه شنبه ها از ساعت 13:35 به مدت 25دقیقه

رادیو ورزش

روانشناسي ورزشي

آسیب های ورزشی از دیدگاه روانشناختی

برنامه "روانشناسی ورزشی" سه شنبه 30 خرداد ماه با حضور مجدالدین مستعان، روانشناس ورزشی به بررسی روانشناختی آسیب های ورزشی اختصاص داشت.

1396/03/31
09:34

به گزارش رادیو ورزش؛ مجدالدین مستعان، روانشناس ورزشی پیرامون مبحث آسیب های ورزشی از دیدگاه روانشناختی اظهار كرد: آسیب ورزشی جزو لاینفك ورزش است؛ بخصوص در سطوح حرفه ای كه رقابت نقش اصلی را ایفا می كند. این امر به لحاظ ذهنی در ورزشكاران مختلف با شخصیت های متفاوت اثرات گوناگونی به جای می گذارد و حتی باعث بازنشستگی پیش از موعد یا زود هنگام می شود. دلایل مختلفی برای آسیب های ورزشی وجود دارد؛ از جمله نوع رشته ورزشی، روش های تمرین، بیش تمرینی و خستگی، محیط رشته ورزشی، لوازم و موارد دیگری كه احتمال آسیب را بالا می برد.
بعلاوه، ویژگی های روانشناختی در ایجاد آسیب ورزشی بخصوص در ورزشكاران حرفه ای نقش مهمی دارد. خطر پذیری بالا، تحریك پذیری، رقابت جویی، ادامه فعالیت پس از آسیب، داشتن تحمل بالا باعث افزایش خطرپذیری و بالا رفتن آسیب در تمرینات و مسابقات می شود. روانشناسی ورزشی در زمان درمان و توانبخشی به ورزشكاران كمك می كند تا با استفاده از مهارت های ذهنی تا جایی پیش رود كه مولفه های روانشناختی ورزشكاران كنترل شود تا این هیجانات و خطرپذیری بیش از اندازه به نقطه مطلوبی برسد و آسیب رخ ندهد. در بازتوانی باید انگیزه ریكاوری از آسیب بالا رود تا ورزشكار به تمرین و مسابقه برگردد. آسیب دیدگی اعتماد به نفس را پائین می آورد پس خوب است در زمانی كه ورزشكار آسیب دیده و دوران ریكاوری را طی می كند مهارت های هدف چینی، انگیزش و تكنیك ذهنی مانند تصویرسازی را تمرین كنند.
بیشتر مربیان عقیده دارند تمرینات باید تا حد ممكن افزایش پیدا كند ولی باید توجه شود افزایش فشار تمرینی باعث تاثیر در خلق و خوی ورزشكار می شود كه سبب افزایش تنش، هجوم افكار، خشم، لجبازی در ورزشكار و بالا رفتن احتمال آسیب می شود.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 30 خرداد كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای خسرو حمزه تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
روانشناسی ورزشی