برنامه "روانشناسی ورزشی" سه شنبه 22 اسفند، با حضور محسن پروازی، روانشناس ورزشی و نیز گفتگو با محمودی، روانشناس كمیته ملی المپیك، به تحلیل روانشناختی بازیهای آسیایی جاكارتا پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محسن پروازی، روانشناس ورزشی، در ارتباط با موضوع برنامه گفت: اخیراً وزارت ورزش جلساتی را با تیم های اعزامی به مسابقات آسیایی جاكارتا برگزار كرده است. برخی از تیم ها به استفاده از مربیان مهارت های شناختی و ذهنی تأكید داشتند و این موضوع را در جلسات به بحث گذاشتند. تعدادی از تیم هایی كه اعزامی به این مسابقات هستند، از چندین سال قبل به این موضوع ها توجه داشتند و از حضور دائمی روانشناسان ورزشی در كنار تیم خود سود برده اند. فدراسیون هایی مثل تنیس روی میز، كاراته، شنا، قایقرانی و جودو جزء این دسته از تیم ها هستند.
در مسابقاتی مثل المپیك آسیایی، المپیك جهانی و مسابقاتی از این دست، فشارهای روانی وارده به بازیكنان و كادر فنی از جهات مختلف بسیار زیاد است. با توجه به فشارهای روانی كه از سوی تماشاچیان، مسئولین و نیز اهمیت رویداد برای ورزشكار وجود دارد، داشتن آمادگی ذهنی برای او یك امر ضروری است.
وی، در پاسخ به این سوال كه آیا حضور روانشناسان ورزشی در كاروان های اعزامی به مسابقاتی مثل بازیهای آسیایی جاكارتا مفید است یا خیر، عنوان كرد: اگر ما بین مسابقات آسیایی گوانجو، اینچئون و جاكارتا مقایسه ای داشته باشیم، در المپیك آسیایی گوانجو ما 6 روانشناس ورزشی داشتیم و در پارآسیایی 2 روانشناس تیم را همراهی می كردند؛ اما در اینچئون حتی یك روانشناس هم اعزام نشده بود و در پارآسیایی یك نفر كنار تیم بود. اكنون باید دید كه رویه كمیته المپیك و پارالمپیك در خصوص اقداماتی كه باید انجام دهند، چیست و آیا از نظر آمادگی روانی و افزایش شانس موفقیت، توجه ویژه ای به این مسابقات خواهند داشت یا خیر.
محمودی، دبیر كمیسیون روانشناسی ورزش انجمن روانشناسی ایران و روانشناس كمیته ملی المپیك، در خصوص اهمیت آمادگی روانی بازیكنان در مسابقات مهم اظهار داشت: وقتی ورزشكاری در سطح حرفه ای ورزش می كند، تمام تلاشش بر این است كه برتری نسبت به حریف خود داشته باشد و این برتری را به بهترین نحو ممكن در میادین مهم ورزشی به دیگران نشان دهد كه این مسئله خود بار روانی بسیار زیادی به ورزشكار وارد خواهد كرد؛ زیرا باید اوج عملكرد خود را در یك شرایط پرفشار رقابتی به خود و دیگران نشان دهند.
وی، خاطرنشان كرد: عمده ترین مسئله ای كه در مسابقات ورزشی با آن مواجه می شویم، بخش خودباوری یا اعتمادبنفس ورزشكاران است كه ممكن است در شرایط مسابقه ورزشكار در خودباوری خود دچار شك و تردید شود. بحث اضطراب رقابتی بسیار شایع و طبیعی است و می تواند روی خودباوری تأثیر بگذارد. تمركز و بازیابی تمركز از دیگر مسائل مهمی است كه در رقابتهای بزرگ بسیار نقش دارد. وقتی ورزشكار درگیر افكار منفی شود یا اضطراب بسیار بالایی دارد، ممكن است تمركزش به سمت محرك های نامناسب كشیده شود و این می تواند روی افت عملكرد وی تأثیر بگذارد.
برنامه روانشناسی ورزشی، امروز با اجرای مجدالدین مستعان روی آنتن رفت. این برنامه كاری از گروه علوم ورزشی است كه سه شنبه ها ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش پخش می شود.