برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 11 مهر ماه با حضور نرگس مالمیر و محسن پروازی، روانشناسان ورزشی به بررسی وضعیت روانشناختی تیم استقلال اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ نرگس مالمیر، روانشناس ورزشی پیرامون وضعیت روانشناختی تیم استقلال بیان كرد: مواقعی كه تیم ها با بحران مواجه می شوند؛ اظهار می كنند كه از نظر روانشناختی آمادگی لازم را نداشته و از این حیث است كه در مسابقات ضربه می خورند. متاسفانه هنوز این ضرورت احساس نمی شود كه روانشناس وقتی كاربرد خواهد داشت كه حداقل 6 ماه در تیم حضور داشته باشد. با توجه به حواشی بسیاری كه تیم استقلال داشت؛ استرس زیادی به بازیكنان و سرمربی وارد شد. رسانه ها نیز روی بازیكنان و انسجام تیم بسیار تاثیرگذار هستند. اگر درون تیم یكسری مسائل حل شود و رسانه ای نشود به انسجام تیم كمك خواهد كرد.
متاسفانه بازیكنان و مربیان ما با آزمون و خطا پیش می روند. زمانی كه هیجانات به آستانه تحریك برسد؛ درصورتیكه بخوبی پردازش نشود و واكنشی مناسب نشان داده نشود؛ پیامدهای نامطلوبی را بهمراه خواهد داشت. حضور روانشناس در تیم به بازیكنان كمك می كند كه در شرایط متفاوت واكنش مناسب را نشان دهند و نتیجه مطلوب برای خود، تیم و هواداران داشته باشند.
محسن پروازی، روانشناس ورزشی درخصوص مسائل دو تیم استقلال گفت: بحران در استقلال دلایل مختلفی دارد. با فشارهای روانی كه به استقلال وارد شد؛ به نوعی فروپاشی رخ داد. تعیین ضرب العجل های مختلف باعث شد كه تمركز مربی و بازیكنان به سمت نتیجه برود و از عملكرد غافل شوند. از طرفی فشارهای رسانه ای و انتظارات تماشاچیان نیز روی استقلال بود. بعلاوه عدم اطمینان باعث از بین رفتن انسجام در تیم شد.
پروازی در مورد وضعیت روانشناختی تیم پرسپولیس توضیح داد: تیم پرسپولیس در بازی های نخست خود عملكرد پائین تری دارد. یكی از علت های اضطراب، عدم آگاهی محیطی است كه روی دقت پاس بازیكنان تاثیر می گذارد. در بعضی از بازی های این تیم از بازیكنانی استفاده شد كه تحمل بار روانی مسابقات بزرگ آسیایی را نداشتند. در این زمینه باید توجه شود كه بازیكنانی كه آمادگی روانی خوبی دارند؛ در تركیب تیم قرار گیرند.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 11 مهر كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای خسرو حمزه تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.