برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 28 شهریور با حضور محسن پروازی، روانشناس ورزشی و عادل مجللی، ملی پوش قایقرانی به بررسی اهمیت مهارت های روانشناسی و كاربرد آن در رشته قایقرانی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محسن پروازی، روانشناس ورزشی پیرامون كاربرد مهارت های روانشناسی در رشته قایقرانی اظهار كرد: مسائل روانی در ورزش سختی مانند قایقرانی می تواند نقش مهمی داشته باشد و در مسائلی نظیر استحكام ذهنی و كنترل اضطراب و استرس به ورزشكار كمك كند. در حال حاضر كمیسیون روانشناسی ورزشی فدراسیون قایقرانی با حضور روانشناسان برتر كشور تشكیل شده است.
این فدراسیون قبل از رقابت های اینچئون نیز از روانشناس ورزشی برای تیم ملی استفاده و حتی روانشناس را همراه با تیم به مسابقات اعزام كرده بود. نقش ذهن در ورزشی مانند قایقرانی بسیار مهم است و می تواند عملكرد ورزشكار را بهبود بخشد. البته مباحث روانشناسی تضمین كننده نتیجه نیست ولی آمادگی روانی در كنار سایر حوزه های تكنیكی و تاكتیكی می تواند تضمین كننده اوج عملكرد ورزشكار باشد.
عادل مجللی، ملی پوش تیم قایقرانی در رشته كانوی 200 متر درخصوص تاثیر مهارت های روانشناسی در كسب مدال برنزش در رقابت های قهرمانی جهان بیان كرد: در مسابقات بزرگ كه ورزشكاران حرفه ای حضور دارند؛ تقریبا همه ورزشكاران در یك سطح آمادگی فنی هستند و تنها آمادگی ذهنی است كه می تواند فرد را از حریفانش متمایز كند. بار مسئولیتی كه بر دوش ورزشكار قرار دارد و توقعاتی كه باید برآورده كند؛ باعث می شود كه ورزشكار نسبت به تمریناتش افت عملكرد داشته باشد.
وی افزود: با كمك تمرینات ذهنی كه با روانشناس تیم داشتم؛ توانستم بروی عملكردم تمركز كنم و بهترین كارایی ام را در مسابقات جهانی به نمایش بگذارم و مدال برنز 200 متر كانو را بدست آورم. در رشته كانو چون رقابت بسیار نزدیك است و هزارم ثانیه تعیین كننده نتیجه مسابقه است؛ بار روانی بیشتری دارد. مشكلی كه من با تمرین مهارت روانشناسی حل كردم این بود كه زمانی كه در مسابقه عقب بودم؛ تمركز خود را از دست می دادم و نمی توانستم كارایی خودم را به اجرا درآورم كه با یك سال تمرین مهارت های ذهنی توانستم بر این مشكل غلبه كنم.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 28 شهریور كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای مجدالدین مستعان تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.