برنامه پزشكی ورزشی جمعه 12 آبان با حضور دكتر حمید مساعدیان، مسئول بخش جستجو و نجات فدراسیون كوهنوردی و بخش آموزش كمیته پزشكی فدراسیون اسكی به بررسی آسیب های ورزشی در ورزشكاران آماتور و حرفه ای و نقش ورزش در ارتقای كیفیت زندگی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر حمید مساعدیان، مسئول بخش جستجو و نجات فدراسیون كوهنوردی و بخش آموزش كمیته پزشكی فدراسیون اسكی پیرامون آسیب های ورزشی اظهار كرد: آسیب های ورزشی در دو رده فعالیتی قرار دارد. یكی آسیب ها در ورزشكاران آماتور است كه بی توجه به اهمیت آموزش به فعالیت ورزشی می پردازند و دچار یكسری آسیب ها می شوند. دوم آسیب ها در ورزشكاران حرفه ای است كه به دلیل شدت فعالیت و عدم رعایت یكسری اصول باعث بروز آسیب می شود. بین این دو طیف كمتر آسیب رخ می دهد.
مساعدیان درخصوص نقش ورزش در ارتقای كیفیت زندگی بیان كرد: ورزش می تواند باعث بهبود كیفیت زندگی شود. آسیب هایی كه می تواند در زندگی افراد بعد از دهه 40 و 50 بوجود آید؛ با ورزش به شدت پائین می آید و فرد از نظر روحی و روانی شادتر، سلامت تر و فعال تر است.
بعد از سن 40 سالگی به ازای هر 10 سال 20 درصد از بافت عضلانی در افرادی كه فعالیت ورزشی خوبی ندارند؛ كاسته می شود و وقتی فرد به سن 60 سالگی می رسد؛ در حدود 40 درصد عضلات خود را از دست می دهد. در نتیجه در حوادث ممكن است براحتی تعادل خود را از دست داده و در زندگی روزمره با یك حادثه ساده دچار عارضه جدی شود.با ورزش می توان از شدت حوادث و عوارض بیماری ها كاست و زندگی فعالتری برای فرد به ارمغان آورد.
اگر ورزش حرفه ای بیشتر از حد شدت توانایی بدن باشد؛ صدماتی را به همراه دارد. همچنین اگر شرایط علمی و آموزشی را رعایت نكنیم؛ نه تنها ورزش باعث كیفیت بهتر در شرایط زندگی نمی شود بلكه می تواند صدمات جدی بهمراه داشته باشد.
وی در ادامه افزود: ورزش باید براساس جثه، سن، وزن و حتی فرهنگ انتخاب شود و این موضوع كه هر فرد طبق تمایلش به ورزش بپردازد؛ درست نیست بلكه این كار باید با نظر كارشناس و متخصص ورزش انجام گیرد و با اندازه گیری پارامترهای فیزیكی و روحی ورزش مناسب انتخاب شود تا باعث ارتقای سلامتی گردد.
برنامه پزشكی ورزشی جمعه 12 آبان با اجرای محمدی و تهیه كنندگی جوادی از رادیو ورزش پخش شد. این برنامه هر جمعه ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.