برنامه "پزشكی ورزشی" روز جمعه 16 آذر با حضور دكتر اكرم كاویانی، استاد دانشگاه به موضوع عارضه كف پای صاف و آسیبهای ورزشی مرتبط با آن اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر اكرم كاویانی، استاد دانشگاه پیرامون عارضه كف پای صاف گفت: ساختار اسكلتی در تنظیم و پخش نیرو با همكاری و هماهنگی هم عمل می كنند. لذا آسیب در كف پا می تواند منجر به آسیب در ناحیه كمر و گردن در كوتاه مدت و بلند مدت شود كه میزان آسیب بستگی به نوع و شدت عارضه دارد.
وی در ادامه گفت: در ناحیه كف پا 3 قوس داخلی طولی، خارجی طولی و عرضی كف پا وجود دارد كه در جذب و كنترل فشار وارد بدن تاثیرگذار است. بعلاوه مكانی برای عبور رگهای خونی است و همچنین انعطاف پذیری در حركت را ایجاد می كند. چیزی كه باعث می شود قوس های طبیعی به مرور زمان تغییر شكل دهند؛ ناهنجاری قامتی است كه پشت سر هم ایجاد می شود. در ضمن یكی از شایعترین علل ایجاد قوس كف پا چاقی بیش از حد است.
كاویانی درخصوص آسیب ورزشی كه افراد بخصوص كودكان دچار كف پا صاف با آن مواجه هستند؛ بیان كرد: در ورزشهایی كه پرش اصلی ترین مهارت بحساب می آید، افرادی كه عارضه كف پای صاف دارند ممكن است در معرض آسیب قرار گیرند. این به عدم كاركرد مناسب قوس كف پا برای جذب و انتقال نیروی جاذبه كه در اثر پرش و فرود وارد می شود؛ برمی گردد. قوس كف پا در سنین كودكی بیشتر خود را نشان می دهد؛ یعنی وقتی رشد اسكلتی و حركتی كودكان كامل نیست. اگر كودكان به ورزشی كه پرش اصلی ترین جز آن است بپردازند می تواند زمینه ساز آسیب در قسمتهای دیگر بدن مثل زانو، كمر و گردن شود.
وی در ادامه افزود: تعیین درجه عارضه كف پای صاف در كودكان دشوار است. ساختار اسكلتی كودكان چرخش داخلی در ناحیه ران و زانو دارد چون به حفظ تعادل در دوران كودكی كمك می كند. معمولا شدت عارضه كف پا در كودكی آنقدر نیست كه مختل كننده راه رفتن و فعالیتهای طبیعی كودك شود. در دوران رشد با تقویت عضلات و ساختار اسكلتی عارضه كف پای صاف از بین می رود و چرخش داخلی زانوها كاهش پیدا می كند و حالت توازن بین دو اندام تحتانی بهتر به چشم می خورد. این نشانه ها می تواند به والدین برای جلوگیری از آسیب كودك در محیط ورزشی كمك كند.
برنامه "پزشكی ورزشی" روز جمعه 16 آذر با اجرای محمودوند پخش شد. این برنامه هر جمعه ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.