برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (14 تا 19 اسفند) به بررسی نقش مساجد در توسعه فرهنگ ورزش خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ براستی ما چقدر توانسته ایم به عنوان یك كشور مسلمان از جایگاه مسجد به عنوان اصلی ترین پایگاه عبادی و اجتماعی خود به شكل درستی استفاده كنیم؟ آیا توانسته ایم از ظرفیت بالقوه موجود در مساجد برای حضور نسل جوان بهره بگیریم؟ برای اینكه مسجد بتواند به جایگاه واقعی خودش برسد و از ظرفیت قشر جوان نهایت بهره را داشته باشد چه باید بكند؟
تربیت بدنی در كنار مسجد می تواند روح پاك نوجوان و جوان را متعالی كند و فرصتی برای نوجوان و جوان ایرانی است كه كمك مطلوبی در جهت كسب معنویات برای او باشد. البته این مورد همیشه مورد تاكید بزرگان دین بوده است. با توجه به اهمیت قرار گرفتن محل ورزش در محیط پیرامونی مسجد، رعایت یكسری الزامات ضروری است. در درجه اول باید نسل جوان را برای ارتباط بهتر با هم نسلی های خود و ترغیب به ورزش در مساجد بكار گیریم تا تعامل خوبی برقرار شود.
حسن ملك محمدی، مشاور دبیركل مجمع جهانی اهل بیت در این خصوص بیان كرد: مسجد در سیره پیامبر اسلام امری بسیار مهم است كه در آغاز هجرت و ورود به مدینه نسبت به بنای آن اقدام شده است. این مكان در تمام شئون اجتماعی، اقتصادی، سیاسی،نظامی و ... اثرگذار است. ورزش یكی از مسائل اجتماعی مهمی است كه به عنوان یك ارزش تلقی می شود. بنابراین مساجد می توانند در فرهنگسازی ورزش تاثیرگذار باشند.
نمونه ها از توجه اسلام به ورزش فراوان است. زیرا اسلام دین سلامت، صلح و صلابت است و در اثر ورزش و داشتن جسم سالم این امر محقق می شود. برای توسعه ورزش در مساجد باید عمیقا به این موضوع توجه كرد نه اینكه بصورت ظاهری و با شعار دادن پیش رفت. وزارت ورزش باید در این زمینه برنامه ریزی داشته باشد. برای این منظور امامان جماعت باید ورزشكار باشند. می توان بعد از اقامه نماز صبح بصورت جمعی به ورزش پرداخت.
یكی دیگر از راه حل ها بهبود روابط با جوانان طریق ارتباط چهره به چهره، استفاده از ظرفیت شبكه های اجتماعی و بهره بردن از تكنولوژی های روز دنیا است.
حمید قربان پور، مدیر موسسه تربیت بدنی دانش پژوهان جهان اسلام در خصوص فعالیت های خود گفت: با توجه به اینكه حوزه های علمیه ما در بخش فرهنگ، نشاط و تعالی تلاش می كنند. برخی از اساتید ورزشی در مساجد كلاس های آموزشی و ورزشی خود را برگزار می كنند. ضمن اینكه در قالب ورزش می توان كارهای دینی، مذهبی و قرآنی را بخوبی تفهیم كرد. این موسسه در نظر دارد در قالب ورزش، آموزه های الهی را كه به سلامت جسم و جان توجه می كند؛ ترویج دهد و از طرفی با استفاده از پتانسیل مساجد به تمرین و ورزش جوانان كمك نماید.
وی در ادامه اظهار كرد: حوزه علمیه قم معاونت سلامت تشكیل داده كه تمام مساجد می توانند این معاونت را داشته باشند تا در زمینه سلامت جسم، تغذیه، توسعه فرهنگ نشاط و ورزش موثر باشند.
برنامه زنده فرهنگ و ورزش شنبه 14 اسفند كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای محمد درخشنده بود. این برنامه در جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت11:35 تا 13، از رادیو ورزش پخش می شود.