فرهنگ و ورزش شنبه تا پنج شنبه از ساعت 11:30 به مدت 1:20دقیقه

محورهای اصلی سلسله نشست های تخصصی ورزشی

برنامه "فرهنگ و ورزش" این هفته (20 تا 24 بهمن) به موضوع توسعه زیرساخت ها و اماكن ورزشی و علمی شدن ورزش می پردازد.

1397/11/22
16:07

به گزارش رادیو ورزش؛ بعد از پیروزی انقلاب، دشمنان انقلاب و ایران موانع زیادی فرا روی ملت ایران قرار دادند و مشكلات فراوانی ایجاد كردند كه جنگ تحمیلی بارزترین آنها بود؛ اما این همه مشكل و مانع سبب نشد كه ورزش ایران در راه شكوفایی گام برندارد. با پیروزی انقلاب اسلامی ورزش هم مانند دیگر بخش های كشور دچار تحول شد. افزایش زیرساخت ها و اماكن ورزشی در دورترین مناطق كشور شرایطی ایجاد كرد كه مشاركت در ورزش به صورت عمومی درآید و مردم با آن مأنوس شوند.
دكتر رضا شجیع، مدیر سلسله نشست های تخصصی ورزشی، در پاسخ به این سوال كه چه شد این نشست ها در دستور كار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت و در نهایت چه پیامدی داشت، عنوان كرد: در كارگروه ورزش ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی تصمیم گرفته شد كه امسال بازخوانی چهار دهه ورزش را داشته باشیم و چالش ها، دستاوردها و چشم انداز آینده را مورد بررسی قرار دهیم. خوشبختانه 6 نشست با حضور معاونین محترم وزارت ورزش و جوانان و نیز اصحاب رسانه و كارشناسان برگزار شد. در این نشست ها نه تنها دستاوردها، بلكه چالش ها و چشم انداز دهه پنجم مطرح شد.
دكتر شجیع تصریح كرد: این نشست ها و مباحث ارائه شده در آن می تواند چراغی برای آینده باشد و اینكه اگر می خواهیم مسیری را طی كنیم كه به توسعه ورزش منتهی شود، حداقل بتوانیم با كم كردن كاستی ها، نواقص و قدرت بخشیدن به دستاوردهای خودمان با سرعت بیشتر به اهداف دست پیدا كنیم.
وی، در تشریح مضامین سلسله نشست ها اظهار كرد: نشست اول در رابطه با ورزش بانوان بود. چالشی كه مطرح شد، بحث ساختار ورزش بانوان در چهار دهه گذشته بود و اینكه ورزش بانوان در حوزه همگانی نیازمند تصمیمات كلیدیتری است كه می تواند در حوزه پیشگیری و سلامت بانوان ورود كند. همچنین نكات بسیار مفیدی در ارتباط با بحث فدراسیون ورزش زنان اسلامی مطرح شد؛ اینكه فدراسیون قرار است چه خلاء هایی را پر كند و در چارچوب چه نیازهایی ایجاد شده است.
از دستاوردهای حوزه بانوان می توان گفت كه ظرفیت مدال آوری بانوان طی دهه های اخیر افزایش پیدا كرده است و پیش بینی می كنیم بانوان ما با حضور پررنگ تر و بهتر در میادین بین المللی بتوانند مدال آوری كاروان ما را افزایش دهند. نكته دیگری كه وجود دارد، افزایش رشته های بانوان و نیز رشته های مدال آور است.
در دومین روز نشست در خصوص ورزش قهرمانی صحبت كردیم و اینكه چرا رشته های مدال آور ما محدود هستند و ما همچنان در چند رشته محدود در بازیهای المپیك مدال آوری داریم؛ همچنین این بحث مطرح شد كه چرا طی چهار دهه گذشته در ورزش های پایه و پر مدال اتفاقی نیافتاده است و هنوز نتوانسته ایم در این رشته ها مطرح باشیم. دیگر بحث این بود كه چرا سرمایه گذاری در حوزه تربیت مربیان و استعدادیابی هنوز به معنی كامل صورت نگرفته است.
وی، ادامه داد: در روز سوم نشست در رابطه با ورزش همگانی صحبت كردیم. ورزش همگانی نسبت به سالهای گذشته رشد قابل توجهی در پرداختن مردم به ورزش و فعالیت بدنی داشته است؛ اما نگرانی كه به عنوان چالش مطرح كردیم، این بود كه چرا هزینه ها و سرمایه گذاریهایی كه در حوزه ورزش های همگانی صورت می گیرد، هنوز در حوزه پیش گیری از بیماریهای غیر واگیر و سلامت عمومی مردم خود را نشان نداده است.
موضوع بعدی ما بحث زیرساخت ها و منابع بود. مهمترین بحثی كه بیشتر وقت جلسه را به خود اختصاص داد، موضوع اماكن ورزشی نیمه تمام و اینكه چرا سرمایه گذاریهای ما در حوزه زیرساخت ها براساس یك برنامه جامع، آمایش سرزمینی، ظرفیت های مدال آوری و ظرفیت های جغرافیایی مناطق مختلف نبوده است و متأسفانه طی چهار دهه گذشته با هدررفت منابع در زیرساخت های ورزشی روبرو بوده ایم. همچنین در خصوص چالش های خصوصی سازی و اجرای اصل 44 قانون اساسی صحبت كردیم.
نشست پنجم به مباحث فرهنگی و اجتماعی اختصاص داشت و اینكه باید سرمایه گذاری بیشتری در حوزه فرهنگی اجتماعی صورت بگیرد. نشست ششم هم به موضوع جوانان مربوط می شد كه مباحث بسیار خوبی در حوزه نیازهای جوانان و چهل سال حضور جوانان در عرصه های مختلف مطرح شد. مهمترین بحثی كه در نشست ششم عنوان شد، موضوع جوانگرایی واقعی و فرصت دادن به جوانان در عرصه های مدیریتی و تصمیم گیری بود.
برنامه فرهنگ و ورزش، با اجرای شریفی، روزهای شنبه ساعت 12:30 از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.

دسترسی سریع
فرهنگ و ورزش