برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (14 تا 19 بهمن) به موضوع وضعیت ورزش پس از پیروزی انقلاب خواهد پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ برا ی فرهنگسازی در هر حوزه ای به مجموعه ای از عوامل تاثیرگذار نیازمندیم. به این شاخص ها دقت كنید: ساختار جمعیتی جوان كشور، تاكید آموزه های دینی و فرهنگی در توسعه ورزش، قانون اساسی و تاكید بر تربیت بدنی رایگان، تاكید مسئولان بلندپایه كشور بر توسعه ورزش همگانی، فرهنگسازی از رسانه های مكتوب، مجازی، تصویری و ...، آب و هوای مناسب و وجود فضای طبیعی برای ورزش و افزایش نرخ مشاركت مردم در ورزش همگانی. این موراد بدون شك نه فقط در ایران بلكه در هر جامعه ای به عنوان مجموعه ای از عوامل رشد و توسعه ورزش همگانی محسوب می شوند. شاید استفاده از تعبیر فرصت هایی ارزشمند برای موارد یاد شده چندان هم بیراه نباشد.
ورزش كشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره دارای فراز و فروهای متعددی در زمینه قهرمانی و همگانی بوده است. با پیروزی انقلاب در بیست و دوم بهمن ماه سال 57 زمینه بزرگترین تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تاریخ معاصر كشورمان فراهم شد. این موضوع چالش و دستاوردهای زیادی هم به همراه داشت.
انقلاب اسلامی ایران در حالی به وقوع پیوست كه جامعه جهانی گذار به اصل مدرنیته را تجربه می كرد. با پیچیده شدن نظام صنعتی و پویایی فناوری های نوین عصر الكترونیك و عصر ارتباطات، ادبیات جامعه شناختی انسان معاصر هم شكل گرفت و به دگرگونی و پیچیده تر شدن پدیده های اجتماعی از جمله ورزش ختم شد.
ورزش به عنوان یكی از فراگیرترین پدیده های اجتماعی در جهان نسبت مشخصی با شرایط اجتماعی، جغرافیایی، زیستی، اقتصادی و سیاسی جوامع مختلف دارد. همانطور كه پس از پیروزی انقلاب در سال 57 ورزش كشورمان هم وارد عصر جدیدی شد؛ نگاهی آماری به عملكرد نظام ورزش ایران پس از پیروزی انقلاب می تواند تصویری روشن از همین تلاش ها را به ما نشان دهد. تصویری كه از چالشها و دستاوردهای این حوزه است.
علی مجدآرا، رئیس فدراسیون ورزش های همگانی در زمینه عملكرد ورزش ایران در سالهای پس از انقلاب اظهار كرد: با مشاهده آمارها متوجه تغییرات خوب ورزش كشور در این سالها می شویم. با توجه به اینكه استكبار جهانی خواستار این نبود كه كشورهایی مثل ما راحت باشند تا همه چیز در مسیر تعالی بخوبی پیش برود و همینطور با توجه به جنگی كه بعد از انقلاب رخ داد و تحریم های مختلف، ورزش كشور وضعیت بسیار خوب و مناسبی داشته است.
بعد از انقلاب امید به زندگی حدود 25 سال افزایش پیدا كرد. علاوه بر اینكه در بهبود امید به زندگی، سلامت و تغذیه تاثیرگذار است؛ ورزش هم در افزایش شادی و نشاط و حوصله كار موثر است. 50٪ ایرانیان بیش از 70 سال عمر می كنند كه این آمار نشان دهنده وضعیت خوبی است. طبق آماری كه دو سال پیش گرفته شد؛ 21٪ مردم در ورزش همگانی شركت می كنند. این نشان دهنده فعالیت، امید به زندگی و توجه به سلامتی و نشاط است.
وی تصریح كرد: ما در زمینه كارآفرینی، توسعه ورزش بانوان و همینطور آموزش داوران و مربیان كه رتبه اول را بدست آوردیم؛ فعالیت های خوبی داشته ایم. از طرفی این موضوع را مطرح كردیم كه هر خانواده یك مربی است. خوشبختانه درصد بالایی از بانوان را در سطح كل فدراسیون ها بكار گرفته ایم و اعلام كردیم كه مادران عمود خیمه ورزش همگانی كشور هستند. رشد چشمگیری در خانواده ها داشتیم اما با توجه به تحریم ها و تمام مشكلات لازم است در برنامه هایی كه برای رشد جسمی و ذهنی افراد و پیشرفت كشور است از طریق ورزش همگانی، ایجاد نشاط و امید تلاش كنیم.
مقام معظم رهبری هم همیشه تاكید می كنند كه شادی و نشاط و حوصله كار از ورزش های همگانی نشات می گیرد و همه باید تلاش كنند تا در این زمینه تمام دستگاه های دولتی روند خوبی را در آموزش ورزش های همگانی داشته باشند.
ورزش همگانی پس از انقلاب در قالب بسیج و جهاد شروع به كار كرد و خوشبختانه ورزش همگانی زاده انقلاب است كه همپای جهان حركت كرد و توانست جز كشورهای پیشرو باشد. در سال گذشته رئیس فدراسیون جهانی این رشته وارد ایرن شد و به وزیر ورزش و جوانان لوح كشور پیشرفته در ورزش همگانی را تقدیم كرد. ما در كمیته های جهانی و آسیایی كرسی هایی داریم. با این وجود برنامه ریزی ها و تلاش ها برای بالا بردن آمار مشاركت مردم در ورزش همگانی ادامه دارد.
برنامه فرهنگ و ورزش شنبه 14 بهمن كاری از گروه تفریحات ورزشی و با اجرای محمد درخشنده بود. این برنامه جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 11:30 تا 13 از رادیو ورزش پخش می شود.