برنامه فرهنگ و ورزش این هفته (25 تا30 آذر) به موضوع پژوهش در ورزش اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ جواد وكیلی، معاون آموزشی و پژوهشی دانشكده تربیت بدنی دانشگاه تبریز در خصوص وضعیت پژوهشی ورزش كشور بیان كرد: از زمان دكتر گودرزی نگرشی كه نسبت به ورزش وجود دارد؛ نگرشی آكادمیكی است. درحال حاضر در حیطه ورزش همگانی و قهرمانی كارهای آموزشی و پژوهشی خوبی انجام می شود. مشكلاتی كه در ورزش جامعه ما وجود دارند؛ عمدتا از طریق پژوهش هایی كه به اساتید دانشگاهی سپرده می شود؛ حل می شوند.
همچنین نگاهی كاربردی به پژوهش های ورزشی وجود دارد تا مشكل ورزش را شناسایی كنیم و در جهت حل آن از مدیران كمك بگیریم. متاسفانه در پژوهش ورزش خلاهایی وجود دارد. این خلاها تنها در ورزش نیستند. علاوه بر این دانشگاه ها به تافته ای جدا بافته تبدیل شده اند كه حیطه كاری آنها فقط به حوزه خودشان محدود می شود. از طرفی بسیاری از كارهای پژوهشی كه انجام می شود؛ قابلیت اجرایی ندارد.
با نگاه كوتاه مدت به مسائل ورزشی نمی توان كاری كرد. در ابتدا باید فرهنگ سازی كرد و نگرش را تغییر داد. باید این افت و توقف را تحمل كنیم تا به یك جهش بزرگ دست پیدا كنیم.
ما همچنین باید بررسی كنیم تا بفهمیم در بحث پژوهش اعتمادسازی جا افتاه است یا خیر؟ سپس می توان در كل گرایش های دانشگاهی كار در زمینه پایان نامه، طرح های پژوهشی و ... را انجام داد.
نیاز جامعه ما تحقیقات كاربردی است. اما این تحقیقات زمانی موثر خواهند بود كه اثرش در جامعه دیده شود و گزارش آن در سمینارهای مدیران، مسئولین و عموم و نه فقط در سمینارهای دانشگا هی مطرح شود.
سیداسماعیل حسینی نژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران و معاون پژوهشی دانشكده تربیت بدنی در زمینه پژوهش در ورزش گفت: در رابطه با كاربردی كردم علم می توان از دو بعد به ماجرا نگاه كنیم. اول اینكه ما دانشگاه ها، دولت و سازمانها را مسئول می دانیم تا با تصویب مقررات علم را كاربردی كنند و دوم، آموزش و دانشگاه ها را به سمتی هدایت كنیم كه كارآفرین باشند. اینكه دانشگاه محل درآمدزایی باشد؛ تصور غلطی است. زیرا دانشگاه نقش هدایت و تربیت برای داشتن نیروی متخصص را بر عهده دارد.
برنامه فرهنگ و ورزش سه شنبه 28 آذر كاری از گروه تفریحات ورزشی با اجرای حسین شریفی بود. این برنامه جهت اعتلای فرهنگ ورزش روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12 تا 13:30، از رادیو ورزش پخش می شود..