از ساعت به مدت

برگزاری پویش گزارشگر شو توسط رادیو ورزش

پویش گزارشگر شو به همت شبكه رادیویی ورزش برای كشف استعدادهای جدید در حوزه گویندگی رادیو و گزارشگری ورزشی در حال برگزاری است.

1402/04/19
14:03

به گزارش رادیو ورزش؛ پویش گزارشگر شو به همت شبكه رادیویی ورزش در راستای كشف استعدادهای جدید در حوزه گویندگی رادیو و گزارشگری ورزشی در حال برگزاری است.

علاقه‌مندان كه پیش از این از طریق برنامه نیمكت در این پویش ثبت نام كرده‌اند هم اكنون مشغول تست صدا هستند.

پویش گزارشگر شو با حضور استادان و پیشكسوتان رادیو ورزش از جمله سركار خانم ریاحی، استاد والی زاده و استاد شاكری در استودیو شماره یك شاختمان شهدای رادیو در حال برگزاری است.

تست گویندگی برای علاقه مندان

در همان ابتدای برنامه عرفان شهبازی، تهیه كننده برنامه نیمكت گفت: این برنامه در دو بخش برگزار می‌شود، در بخش اول رادیو نیمكت، تست «گویندگی» گرفته می‌شود. البته دست همه دوستان در انتخاب متن باز است، می‌توانند داستان ورزشی تعریف كنند یا كتابی ورزشی معرفی كنند. در بخش دوم «گزارش گر شو» كه بخش محوری این پویش است در رشته‌های فوتبال، كشتی، والیبال شركت كنندگان بازی و مسابقه را گزارش می‌دهند.

او خطاب به شركت كنندگان در این پویش، اظهار كرد: داوری در استودیو باعث می‌شود كه شما با نقاط ضعف و قوت خودتان آشنا شوید البته غیر از این داوری، مخاطبان رادیو ورزش به صدای شما كه در برنامه «نیمكت» كه از ساعت 13:15 تا 14 پخش می‌شود، نمره می‌دهند.

داوری توسط مخاطبان رادیویی

شهبازی هدف از رای مردم نسبت به صدا‌های پخش شده را، پسند مخاطب نسبت به این صدا‌ها می‌داند و افزود: وزنه اصلی داوری را بر عهده مخاطبین گذاشتیم و آن‌ها از طریق پیامك و تلفن به صدای شما رای می‌دهند. مهم است كه شنونده‌ها، صدای شما را بپسندند چون قرار است كه آن‌ها مخاطب صدای شما باشند.

خسرو والی زاده از پیشكسوتان گزارشگری به شركت كنندگان در این پویش گفت: توصیه‌ای برای دوستان علاقه‌مند به گزارشگری دارم؛ اگر این رشته را دوست دارید، واقعا ادامه بدهید. گزارشگر بایستی اندام گفتاری‌اش سالم باشد و ادب كلامی را رعایت كند علاوه بر اینها؛ دانش كلامی، كاربرد مناسب زبان معیار فارسی، استفاده از اندام گویایی، قدرت بداهه گویی، حرف زدن بدون متن، زمان بندی در گفتار و كنترل زمان گفتار، آشنایی با ابزار‌های گزارشگری، ایجاد هیجان مطلوب كه مسابقه را بدون اغراق گزارش دهد.

وی ادامه داد: داشتن سبك، تقلید نكردن، تلفظ مناسب واژه‌ها و نام‌های شناخته شده، شهامت عذرخواهی، جستجو و تحقیق برای گزارشگر از دیگر نكاتی است كه گزارشگر باید رعایت كند.

والی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار رادیو ورزش مبنی بر اینكه چه توصیه‌ای به نوجوان‌های علاقه‌مند به امر گزارشگری دارید، گفت: اول همه تحصیلاتشان را ادامه بدهند، مطالعه داشته باشند و تمرین كنند. اگر صدای خوبی دارند، وارد این كار شوند. برای خودشان مرتب گزارش بگیرند. مطالعه خیلی مهم است، چون كسی كه گزارشگر است به خصوص در رادیو حتما باید دایره واژگان وسیعی داشته باشد. تمرین و گوش كردن گزارش‌های افراد باتجربه رادیو و تلویزیون خوب است.

علاقه، استعداد و پیگیری بودن شرط اصلی حرفه گزارشگری است

علی شاكری، از پیشكسوتان گزارشگری اولین نكته در امر گزارشگری را علاقه به این حرفه می‌داند و گفت: گزارشگر و مجری برنامه‌های ورزشی بایستی علاقه به این حرفه و شغل داشته باشد. خود من در اواخر دهه 50 وارد صدا شدم و بعد در تلویزیون فعالیت خود را ادامه دادم. معتقدم به مرور زمان، اگر از مسیر صحیح اقدام شود، زودتر آدم به نتیجه مطلوب می‌رسد. علاقه، استعداد و پیگیری بودن شرط اصلی حرفه گزارشگری است. در سایه پشتكار، ممارست و تلاش آدم می‌تواند به نتیجه برسد.

شاكری در صحبت‌هایش از مسلط بودن به زبان انگلیسی صحبت كرد و بیان كرد: وقتی كسی انگلیسی بداند، خودش از منابع معتبر، می‌تواند منابع كاری خود را استخراج كند ضمن اینكه او بایستی در خلوت خودش بار‌ها، گزارش برنامه‌ها و بازی‌های مختلف ورزشی را انجام دهد، جلوی آیینه مدام صحبت كند و تكرار كند.

گویندگی و «جنس» و «رنگ» صدا

معصومه ریاحی، داور و گوینده برنامه «صبح و ورزش» خطاب به شركت كنندگان در پویش «گزارشگر شو» گفت: گویندگی مقوله و شغلی بسیار جذاب است. ما اینجا هستیم كه ببینیم صدایتان به درد گویندگی می‌خورد یا نه؟ داوری را هم بر اساس كیفیت صدا و هم كاری كه ارائه می‌كنند باید بشنویم، انشاالله كه صدا‌های خوب و اجرا‌های خوبی باشد كه بتوانیم نظر مساعد بدهیم.

بعد از این توضیحات شهبازی از شركت كننده‌ها خواست كه وقت شناس باشند و در هر بخش به مدت 3 دقیقه صحبت كنند. همچنین او از شگفتانه آخر برنامه صحبت می‌كند و بیان كرد: «قرار است در انتهای این پویش برنامه «نیمكت» به طور زنده اجرا شود.

استفاده از ظرفیت‌های مردمی

بعد از پخش آنونس پویش، شهبازی، از خانم حمزه لو نوجوان 11 ساله دعوت كرد تا پشت میكروفون قرار بگیرد.

در زمانی كه صدای این شركت كننده نوجوان مورد داوری قرار می‌گیرد از محمد رضا خاكپور مدیر گروه فرهنگ و علوم ورزشی رادیو ورزش می‌خواهم كه درخصوص این پویش، صحبت كند.

وی گفت: در راستای استفاده از ظرفیت‌های مردمی و در حقیقت استفاده از خلاقیت‌های نسل نو به ویژه نوجوانان و جوانان در امر برنامه سازی در رسانه به ویژه رسانه ورزشی شبكه رادیویی ورزش، پویشی تحت عنوان «گزارشگر شو» از سال گذشته راه اندازی شد كه در حال حاضر در مرحله نهایی این پویش قرار داریم.

خاكپور اظهار كرد: در این پویش نوجوانان و جوانان و علاقه‌مندان به امر گزارشگری ورزشی با حضور در این پویش كه توسط برنامه رادیویی «نیمكت» پشتیبانی می‌شد، بخش‌هایی از اجرا‌های خودشان را توسط فضای مجازی به این برنامه ارسال كردند و مورد ارزیابی اولیه داوران مردمی واقع شد. در مرحله نهایی این افراد به صورت حضوری در شبكه رادیویی ورزش حضور پیدا كردند و گزارش‌های آن‌ها و اجرا‌های آن‌ها مورد ارزیابی و كارشناسی داوران شبكه رادیویی ورزش قرار گرفت.

داوری، توسط پیشكسوتان گزارشگری ورزشی

خاكپور با اشاره به داوران این پویش ادامه داد: ما از داوران پیشكسوت و زبده رادیو ورزش استفاده كردیم. تا كنون بیش از 350 نفر از سراسر ایران در این پویش شركت كردند و در مرحله نهایی 50 نفر به مرحله نهایی راه پیدا كردند كه این دوستان به صورت حضوری به رقابت می‌پردازند. ارزیابی‌ها به صورت كیفی خواهد بود و در نهایت هم این آثار توسط نظرات مردمی مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به برگزاری كلاس‌های آموزشی بیان كرد: در هر فصل یك دوره آموزشی هم پیش بینی كردیم. در این پویش از بچه‌های شش سال تا افرادی كه در سنین بزرگسال بودند، شركت كردند.

انتهای پیام/

دسترسی سریع
1 مناسبت