از ساعت به مدت

پیوند مأموریت و ورزش در فراجا؛ از دفاع شخصی تا تیم‌های لیگ برتر

سرهنگ علی نیازی‌پور با تشریح رویكرد مأموریت‌محور فراجا، از توسعه دوره‌های دفاع شخصی و حضور 17 تیم در لیگ‌ها خبر داد؛ رویكردی كه پیوند میان آمادگی عملیاتی و مسیر حرفه‌ای ورزش را پررنگ می‌كند.

1404/07/13
20:02

به گزارش رادیو ورزش؛ سرپرست اداره ورزش و تربیت بدنی و آمادگی جسمانی معاونت تربیت و آموزش فراجا در گفت‌وگو با برنامه «به اضافه ورزش» از شبكه رادیویی ورزش، چارچوب سیاست‌های ورزشی این فرماندهی را تشریح كرد. این گفت‌وگو كه به مناسبت روز نیروی انتظامی پخش شد، بر چهار حوزه كاری متمركز بود: ورزش قهرمانی، ورزش حرفه‌ای، ورزش‌های تخصصی و كاربردی نظامی و ورزش‌های همگانی. او با تأكید بر پیوند آمادگی جسمانی با مأموریت‌های میدانی، از اجرای برنامه منظم ورزش صبحگاهی برای كاركنان خبر داد.

در توضیح برنامه‌های روزانه، اعلام شد كه چهار روز در هفته از ساعت هفت تا هشت صبح، ورزش صبحگاهی برای كاركنان فراجا برگزار می‌شود. به گفته او، در یكی از این روزها، ورزش زورخانه‌ای با ضرب مرشد در قالب برنامه همگانی اجرا می‌شود و پیگیری‌ها برای ورود این رشته به سرفصل‌های آموزشی مراكز دانشگاهی و آموزشی فراجا در جریان است. همچنین دوره‌های آموزش دفاع شخصی به‌عنوان یك تكلیف عمومی برای كاركنان پیش‌بینی شده و مربیان آموزش‌دیده، آموزش‌ها را در یگان‌ها ارائه می‌كنند.

در بخش مرتبط با حضور تیم‌ها در رقابت‌های كشوری، اعلام شد فراجا در مجموع با 17 تیم در لیگ‌ها حضور دارد كه از این میان، ده تیم در لیگ‌های برتر فعالیت می‌كنند. رشته‌های رزمی مانند تكواندو، كاراته، جودو و ووشو، به‌همراه فوتسال و والیبال از محورهای این حضور هستند؛ تیم پاس گلستان در والیبال و پاس كامیاران در بسكتبال نمونه‌هایی از تیم‌های فعال معرفی شدند. در عین حال، رشته‌های موتورسیكلت‌سواری و اسب‌سواری به‌صورت درون‌سازمانی فعال‌اند و در رقابت‌های سراسری فراجا شركت می‌كنند، هرچند هنوز تیمی از فراجا در لیگ‌های كشوری این دو رشته حضور ندارد.

این مقام با اشاره به ظرفیت مربیان، گفت بخش قابل توجهی از كادر فنی تیم‌ها از میان كاركنان فراجا هستند و نام‌هایی از مربیان فعال در كاراته و والیبال ذكر شد. در حوزه آموزش، برگزاری سالانه كلاس‌های متعدد اعلام شد: حدود 30 دوره برای «ورزش روزانه» و حدود 40 دوره برای «آمادگی جسمانی» در سراسر كشور برنامه‌ریزی می‌شود. افزون بر این، دوره‌های تخصصی در رشته‌هایی مانند دفاع شخصی، آمادگی جسمانی، رشته‌های رزمی و تیراندازی به‌صورت متمركز یا استانی برگزار خواهد شد تا پیوستگی مهارت‌های موردنیاز مأموریتی حفظ شود.

در محور زیرساخت، استاندارد پیش‌بینی‌شده در نیروهای مسلح «دو متر مربع فضای ورزشی سرپوشیده برای هر نفر» عنوان شد و وضعیت فعلی فراجا «1٫76 متر مربع به ازای هر نفر» اعلام گردید. بهره‌برداری از مجتمع‌های فرهنگی ورزشی غدیر و باشگاه‌های پاس در استان‌ها، به‌ویژه در حدود بیست استان دارای مجموعه‌های كامل شامل سالن چندمنظوره، سالن بدنسازی و استخر، از اقدامات جاری توصیف شد. همچنین اعلام شد تأمین اقلام مصرفی و پوشاك ورزشی با استفاده از ظرفیت‌های استانی و اعتبارات متمركز دنبال می‌شود و هر دو سال یك بار، توزیع البسه ورزشی انجام می‌شود.

در حوزه خانواده، برنامه‌هایی همچون پیاده‌روی خانوادگی در مناسبت‌های ملی و مذهبی و كلاس‌های تابستانی رایگان یا كم‌هزینه برای خانواده‌های كاركنان تشریح شد. هدف از این برنامه‌ها، تقویت مشاركت همگانی در ورزش و ارتقای شاخص‌های آمادگی جسمانی عنوان شد. بر اساس این گفت‌وگو، جهت‌گیری كلان اداره ورزش و آمادگی جسمانی فراجا، نگهداشت پیوسته كاركنان در «كورس آمادگی» و اتصال میان ورزش همگانی، آموزش تخصصی و تیم‌های حرفه‌ای است تا ضمن حمایت از قهرمانان، الزامات جسمانی مأموریت‌ها نیز تأمین شود.

«به اضافه ورزش» را هر روز از شبكه رادیو ورزش ساعت 12:30 بشنوید.

دسترسی سریع
1 مناسبت