مكتب سلیمانی دارای ابعاد زیادی است كه ورزش و تربیتبدنی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و زندگی ورزشی ایشان از دوران نوجوانی تا روز شهادت در رشتههای ورزشی مختلفی موید این موضوع است.
محمدرضا خاكپور، مدیر گروه علوم ورزشی رادیو ورزش در یادداشتی برای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی نوشت:
بیست و هفتم دی ماه 1398 در حالیكه دو هفته از شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی میگذشت،رهبر انقلاب در نماز جمعه تهران حاضر شدند تا با مردمی كه داغدار سردارشان بودند،سخن بگویند.حضرت آیتالله خامنهای در خطبههای این مراسم باشكوه از"مكتب حاج قاسم"سخن گفتند.وقتی رهبر انقلاب تعبیر به مكتب سلیمانی میكنند،منظورشان صرفا دعوت به شخصپرستی،حتی قهرمانپرستی نیست.ارزش چنین اشخاصی به این است كه فانی در مكتباند.درواقع این همان مكتبی است كه امام در این عصر احیا كرد و امثال سلیمانی محصول این مكتباند.
شاید همگان در وهله اول وجهه بارز شخصیت سردار شهید قاسم سلیمانی را در صفاتی چون ایثارگری،ولایتپذیری،شجاعت و دلاوری،رافت و نوعدوستی جستجو كنند اما تربیتبدنی و ورزش یكی از موضوعاتی است كه در زندگی ایشان جاری بود.
استمرار ورزش از جوانی تا شهادت:
«حمید مهرابیپور»یكی از قدیمیترین دوستان حاج قاسم و هم باشگاهی او در ایام جوانی چنین نقل میكند:شروع آشنایی من با سردار به اواسط سال 56 برمیگردد.مقطعی كه در باشگاه پرورش اندام كار میكردم.همانجا برای اولین بار حاج قاسم را دیدم و بعد از آن،بهاتفاق ایشان در رشته پرورش اندام تمرین میكردیم.درواقع جوانان 20، 21 سالهای بودیم كه ورزش،علاقه مشتركمان بود. "حسین سلیمانی"برادر بزرگتر حاج قاسم سلیمانی هم میگوید:حاج قاسم استاد كاراته بود.البته به فوتبال هم علاقه داشت.او خیلی بروز و ظهور نمیداد كه اهل ورزش است،اما اگر موقعیتی پیش میآمد،حریف 10 تا 15 نفر هم بود.
توجه به ورزش پهلوانی:
حمید مهرابی پور نقل میكند:در ادامه كه صمیمتمان بیشتر شد،متوجه شدم حاج قاسم از یكی دو سال قبل،زورخانه هم میرفته و ورزش پهلوانی كار میكند.خودش میگفت:ورزشی مثل پرورش اندام،یك ورزش انفرادی است اما در زورخانه و در ورزش پهلوانی،فضای معنوی خاصی وجود دارد كه انسان را میبرد به حال و هوای عالم مردانگی و غیرت.حضور در فضای زورخانه حتما در تقویت حس ظلمستیزی،دفاع از مظلومان و دفاع از نوامیس در وجود حاج قاسم كه آن موقع یك جوان كمسنوسال بود،مؤثر بود.
ورزش روستایی در مكتب سلیمانی:
روحیه ورزشی سردار شهید سلیمانی بین همه اهالی روستای زادگاه خود مثالزدنی بود و تا جایی كه میتوانست در رویدادهای ورزشی مردم منطقه شركت میكرد.آقای جلالی كه خود زاده روستای قنات ملك بود میگوید:علاقه سردار سلیمانی به ورزش آنقدر زیاد بود در همین زمین با بچههای روستا فوتبال بازی میكرد.
مكتب سلیمانی و ورزش همگانی:
اهالی روستای زادگاه سردا همه از كوهنوردیهایش میگویند.در بیشتر روزهایی هم كه به زادگاهش میآمد كوهنوردی و پیادهروی در ارتفاعات اطراف را هر روز صبح بعد از نماز صبح انجام میداد.
زیرساختهای ورزشی مقدمه توسعه ورزش در مناطق محروم:
در روستای قنات ملك شهرستان رابُر در استان كرمان سالن نیمهكاره ورزشی خود نمایی میكند.محمد سلیمانی یكی از روستاییان قنات ملك درباره این سالن ورزشی میگوید:سردار آنقدر ورزش دوست داشت كه درگذشته تصمیم میگیرد ورزشگاهی برای جوانان این منطقه ساخته شود.كلنگ آن را هم زد.كمی دورتر از آن هم زمین چمنی است كه سال 91 كلنگ این بنا توسط خود سردار به زمین زده شد و او تأكید كرد كه این سالن ورزشی تنها به مردم قنات ملك تعلق ندارد و برای استفاده مردم روستاهای اطراف ساخته میشود.
شجاعت و مقاومت تا حصول نتیجه:
ورزشكاران و تیم های ورزشی همواره در مسابقات خود در مقابل حریفان نابرابر قرار میگیرند.اما یك روحیه از سردار شهید سلیمانی درسآموز است كه تا حصول نتیجه میباید مقاومت و پایمردی نمود.بسیاری از سیاستمداران جهان،سردار سلیمانی را نماد و تصویر نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران در چندسال اخیر میدانند.نبرد با نقشه صهیونیستی خاورمیانه جدید و جلوگیری از تجزیه منطقه،از مهمترین رسالتهای حاج قاسم سلیمانی بود.
خود را ندیدن و هدف را دیدن:
شاید ریشه بسیاری از حاشیهها در تیمهای ورزشی و مسابقات را در عنصر خودخواهی برخی از افراد باید یافت.یك تیم ورزشی زمانی به پیروزی دست خواهد یافت كه ورزشكاران آن به جای دیده شدن خود دنبال دیده شدن تیم و موفقیت آن باشند.در مكتب سلیمانی به جای خود، هدف باید دیده شود.
بهرهگیری از استعدادهای خودی و توان منطقهای:
در تیمهای حرفهای استفاده از بازیكن و مربی خارجی برای كسب نتیجه و موفقیت شاید به یك روال معمول بدل شده باشد.تیمهای برخوردار از امكانات مالی و اقتصادی معمولا برای جبران نقاط ضعف و شكستهای خود به بازیكنان خارجی روی میآورند.در مكتب سلیمانی پیروزی با استفاده از نیروهای بومی و قابلیتهای خودی و منطقهای حاصل میشود.تجربه حشد الشعبی در عراق با تكیه بر این موضوع حاصل شده است.
مكتب سلیمانی دارای ابعاد زیادی است كه پرداختن به برخی از آنها نباید ما را از بررسی سایر موضوعات بینیاز نماید.در این مكتب ورزش و تربیتبدنی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و زندگی ورزشی ایشان از دوران نوجوانی تا روز شهادت در رشتههای ورزشی بدنسازی،زورخانهای،كاراته،ورزشهای همگانی،كوهنوردی و راهپیمایی موید این موضوع است.علاوه بر آن در مكتب سلیمانی مفاهیمی موجود است كه در حوزه مدیریت ورزشی اعم از ورزشهای فردی و ورزشهای گروهی قابل بهرهبرداری است.شخصیت سردار همچنان شخصیتی جذاب و محبوب برای جوانان و نسل نو به شمار میرود و به واسطه ورزش میتوان مكتب او را كه حاوی برجستهترین صفات اخلاقی و انسانی در بستر مكتب الهامبخش اسلام و اهل بیت عصمت و طهارت(س)است؛ترویج نمود.
انتهای پیام/