در برنامه "سكوی من" سه شنبه 20 شهریور، دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی، در خصوص رشته های پرمدال ورزشی و علت توجه كم كشور به این رشته ها توضیحاتی را ارائه كرد.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی، در پاسخ به این سوال كه چرا علی رغم اینكه كشورهای مختلف روی رشته های گوناگون سرمایه گذاری می كنند و نتیجه آن را هم می بینند، كشور ما بیشتر روی چند رشته توجه ویژه دارد، بیان كرد: ما امروزه ورزش نوین را داریم. ورزش نوین شامل رشته های ورزشی می شود كه بیشتر محور سلامتی در آن ملاك است. رشته های نوین زیبا، مفرح، تماشاچی پسند هستند و آسیب های كمی دارند. اینگونه رشته ها در كشورهای صنعتی و پیشرفته رواج بیشتری دارد. تمایل كشورها هم به سمت سرمایه گذاری روی این رشته هاست؛ زیرا توسعه آنها در اقشار جامعه باعث افزایش سطح سلامتی جامعه می شود.
وی، در ادامه گفت: رشته هایی مثل: شنا، قایقرانی، ژیمناستیك، دو و میدانی، تیراندازی با كمان و تیراندازی با تپانچه رشته هایی هستند كه آینده را رقم می زنند. اگر ما هم می خواهیم به دنبال كسب مدال باشیم و در رقابتهای تورنمنت بین المللی بدرخشیم، باید به سراغ این رشته های ورزشی برویم و روی آنها سرمایه گذاری كنیم.
دكتر نقیبی، تصریح كرد: امروزه ما در والیبال رشد می كنیم؛ در كنار رشد یك افت را در والیبال شرق آسیا مشاهده می كنیم. كشورهایی مثل چین، كره و ژاپن كه زمانی صاحب والیبال در سطح جهانی بودند، امروزه آنقدرها نمی درخشند. آیا استعدادهای ورزشی در این كشورهای پیشرفته به لحاظ ورزش و صنعت افت كرده است؟! خیر؛ این كشورها سرمایه گذاری و سیاست گذاری ورزشی خود را تغییر داده و به سمت رشته های پرمدال رفته اند. همان هزینه و وقت را عوض اینكه صرف یك رشته تیمی كنند كه در بازیها می تواند یك مدال كسب كند را صرف یك رشته ورزشی می كنند كه در آن یك ورزشكار می تواند چندین مدال كسب كند.
این ظرفیتی است كه می توانیم در این بازه مدنظر قرار داده و در گذر زمان ذائقه جامعه را تغییر دهیم. ذائقه جامعه در حوزه ورزش قطعاً تابع خوراك هایی است كه توسط رسانه در اختیار آنها قرار می دهیم. بنابراین در بلند مدت می توانیم به سمت رشته هایی برویم كه توسعه آنها باعث ترویج سلامتی در جامعه می شود و این نكته بسیار مهمی است.
برنامه سكوی من، با اجرای محمودوند، سه شنبه ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.