برنامه "سكوی من" سه شنبه 22 خرداد، با دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، در ارتباط با اهمیت استعدادیابی ورزشی و نقش محیط های آموزشی در توسعه ورزش كشور به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی ورزشی، در پاسخ به این پرسش كه استعدادیابی چه تفاوتی با استعدادیابی ورزشی دارد، اظهار داشت: استعدادیابی یك بحث كلی و عمومی است كه حوزه های مختلف را دربرمی گیرد و بر حسب نیازها در حوزه های تخصصی تقسیم می شود. یكی از حوزه های تخصصی استعدادیابی ورزشی است كه امروزه كاربرد بسیار گسترده ای در گزینش ورزشكاران دارد. با توجه به رشد، صنعتی شدن و درآمدزا شدن ورزش در كشورها توجه خانواده ها به این سمت جلب شده است و تمامی خانواده ها علاقه مند هستند كه اگر فرزندشان استعدادی در این زمینه دارد، زودتر متوجه شوند و كودك خود را مورد حمایت قرار دهند. اكنون متخصصین حوزه ورزش در حال برنامه ریزی برای توسعه استعدادیابی ورزش هستند.
وی، در خصوص این بحث كه آیا علاقه مندی به رشته ورزشی خاص اهمیت دارد یا اینكه استعداد كودك در چیست، عنوان كرد: وقتی ورزشی در یك كشوری رواج دارد و مردم جامعه به آن ورزش علاقه مند هستند، به صورت ناخودآگاه رواج آن ورزش به توانمندیهایی كه به لحاظ ژنتیكی در آن خطه وجود دارد، برمی گردد؛ به طور مثال در شمال كشور بحث قدرت در بعضی شهرها بسیار واضح است و جوانان این شهرها از نیروی بسیار بالایی برخوردارند؛ بر همین اساس كشتی در شهرهای شمالی بیشتر رواج دارد. همچنین اگر ورزش رایج در جنوب كشور را بررسی كنیم، متوجه خواهیم شد كه دوهای سرعت در شهرهای جنوبی بیشتر رواج دارد. بنابراین بحث علاقه و رواج یك ورزش به نوعی با بحث استعدادیابی زمینه ای مرتبط است.
دكتر نقیبی، درباره اهمیت و جایگاه محیط های آموزشی ورزشی گفت: ورزشی كه از محیط های آموزشی بیرون می آید، منجر به ورزشكارانی می شود كه بعدها تحصیل كرده می شوند و افتخار تساعدی برای كشور خود ایجاد می كنند. اینگونه افراد می توانند تأثیرات فرهنگی بسیار بالایی در جامعه ما داشته باشند. ورزشكاران دوره دیده در محیط های آموزشی از 2 جهت می توانند به ما كمك كنند، نخست اینكه خانواده ها این افراد را به عنوان یك استعداد ورزشی می شناسند و دوم اینكه خانواده ها به ورزش اعتماد كرده و از حضور فرزندانشان در محیط های ورزشی افتخار می كنند.
وی، تصریح كرد: 3 ركن اخلاق، علم و ورزش، شعار محیط های ورزشی است كه قبلاً این بحث خیلی حرفه ای دنبال می شد. متأسفانه در حال حاضر محیط ورزش در دست یك ساختار قرار ندارد و به دست افراد است و زمانیكه افراد بتوانند تأثیرگذار باشند، قطعاً به آن كیفیت لازم نخواهیم رسید. امیدوارم كه بحث استعدادیابی ورزشی در دست یك ساختار قرار بگیرد و آن سازمان چیزی جز نظام ورزش كشور نخواهد بود.
برنامه سكوی من، با اجرای محمودوند، سه شنبه ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.