سكوی من سه شنبه از ساعت 13:30 به مدت 25دقیقه

لزوم انطباق فرهنگی با استعدادیابی ورزشی

در برنامه "سكوی من" سه شنبه 8 خرداد، دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی، در خصوص ویژگیهای یك برنامه استعدادیابی مطلوب توضیحاتی را بیان كرد.

1397/03/09
09:39

به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، كارشناس استعدادیابی، در ارتباط با استعدادیابی ورزشی گفت: استعدادیابی به لحاظ كاربردی سیستم پیچیده ای دارد كه كشورهای مختلف سالیان سال در پیاده سازی الگوی كاربردی، نظام مند و نتیجه بخش راه های متفاوتی را امتحان كرده اند و موفقیت ها همواره نسبی بوده است. كشور ما هم در این مسیر حركت كرده و صاحب تجربیاتی است كه شاید مهمترین كمبود آن، نبودن یك نهاد باشد كه به صورت هدفمند و وظیفه گر این رسالت را در ورزش كشور دنبال كند.
وی در پاسخ به این پرسش كه آیا شما با این نظر موافقید كه برنامه نامناسب بهتر از نداشتن برنامه است، عنوان كرد: برنامه بد وجود ندارد و همه برنامه ها قطعاً خوب هستند. اما برنامه ها باید انطباق فرهنگی با كشور ما داشته باشد. یكی از رؤسای فدراسیون ها در جلسه ای اظهار كرد ما مدلی را برای استعدادیابی از كشور روسیه آوردیم و در كشور پیاده كردیم، اما بعد از یك مدت متوجه شدیم این برنامه مناسب كشور ما نیست. مدل كشور روسیه به این شكل بود كه بچه ها را از 5 سالگی از خانواده ها جدا و در مكانی مستقر می كردند. این كودكان شبانه روزی درس می خواندند و تمرین می كردند. بعد از چند سال دیدند كودكان دچار مشكل عاطفی شدند و این مدل در كشور ما پاسخگو نیست. بر همین اساس كانون هایی را در استان ها ایجاد كردند و گفتند هر كودكی در كنار خانواده و در استان خود تمریناتش را دنبال كند و ما در مركز فقط به آنها برنامه می دهیم.
دكتر نقیبی در ادامه به نقش مهم رسانه در گرایش كودكان به رشته های مختلف ورزشی تأكید كرد و گفت: رسانه، تأثیر بسیار زیادی در گرایش نونهالان و نوجوانان به سمت رشته های ورزشی دارد. بنابراین هر چقدر رسانه های ما بتوانند تنوع بیشتری را بر محتوای برنامه های خود حاكم كنند، در آینده می توانند در موفقیت كودكان و نوجوانان نقش داشته باشند. از تمام رسانه ها تقاضا دارم كه توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند و باید بدانند كه نقش آنها صرفاً اطلاع رسانی نیست.
دكتر نقیبی زمان مناسب برای شروع ورزش را از سن 6 سالگی دانست و گفت: سن6 سالگی سن شروع ورزش سازمان یافته است و استعدادیابی را در این سن می توان انجام داد. سنین 2 تا 3 سالگی خانواده ها می توانند بازیهای رشدی را شروع كنند و كودكان خود را به مراكزی ببرند كه بازیهای رشدی انجام می دهند. هدف این بازیها توسعه مهارت های پایه مثل: پریدن، دویدن، دریافت كردن، پرتاب كردن و لی لی كردن در كودكان است.
وی ادامه داد: بهتر است كودكان خود را از سن 6 تا 9 سالگی به ورزش ژیمناستیك و سپس شنا بفرستید. اگر در هر كدام از این دو ورزش خوب عمل كرد، بگذارید ادامه بدهد تا به قهرمانی برسد. از سن 9 تا 12 سالگی نیز فرزندان نیاز به مشاوره با یك متخصص یا مراكز استعدادیابی دارید.
برنامه سكوی من، با اجرای محمودوند، سه شنبه ساعت 13:35 به مدت 25 دقیقه از شبكه رادیویی ورزش تقدیم شنوندگان می شود.


دسترسی سریع
سكوی من