برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 18 تیر ماه با حضور دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه و دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی به علت راه رفتن با پنجه پا در كودكان اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی پیرامون علت راه رفتن با پنجه پا در كودكان توضیح داد: كودكان وقتی شروع به راه رفتن می كنند چون كف پایشان صاف است نمی توانند بخوبی تعادل شان را حفظ كنند. این امر از 10 تا 18 ماهگی طبیعی است و هنوز استحكام و اطمینان لازم برای راه رفتن را ندارند. راه رفتن روی پنجه پا تا 2 سالگی مشكل خاصی ندارد ولی اگر بعد از 2 سالگی نیز ادامه داشته باشد؛ نیاز به معاینه پزشك دارد. اگر از كودك خواسته شود كه كف پایش را زمین بگذارد و كف پا كامل روی زمین قرار گیرد؛ مشكلی وجود ندارد و نشان می دهد روی پنجه راه رفتن وی از روی عادت است و به مرور زمان خوب می شود. در غیر این صورت باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد و علت های متعددی در بروز این حالت می تواند دخیل باشد.
گاهی این نوع راه رفتن به دلیل اسپاسم عضلات پشت ساق پا است كه در حین زایمان و به دلیل شرایط زایمان دچار آسیب های عصبی كوچك شده و عضلات پشت ساق پا را دچار اسپاسم می كند. سفتی تاندول آشیل پا علت دیگری است كه با حركات كششی مشكل بر طرف خواهد شد. بیماری عضله مثل دیستروفی عضله نیز ممكن است باعث این نوع راه رفتن در كودكان شود.
چشمه سری درخصوص تاثیرات منفی روروك اظهار كرد: اگر روروك تنظیم نشده باشد؛ باعث می شود كودكان برای حركت آن روی پنجه پا راه روند كه این كار باعث كوتاهی عضله می شود. بطوركلی استفاده از روروك توصیه نمی شود و درصورت استفاده بهتر است كودك در حال ایستاده باشد تا در حال راه رفتن و مدت زمان استفاده از آن نیز كوتاه باشد.
برنامه "مركز مشاوره ورزشی" یكشنبه 18 تیر ماه با اجرای شهاب اولیایی و به تهیه كنندگی عباس حیدری تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 14:30 روزهای فرد به مدت 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.