برنامه مركز مشاوره ورزشی سه شنبه 23 خرداد با حضور دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه و دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی به ارائه پیشنهادهایی در خصوص غذاهای مناسب در وعده های سحر و افطار پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه پیرامون غذاهای مناسب در وعده های سحر و افطار بیان كرد: غذای سحری باید ساده باشد و در كنارش می توان میوه و سبزی هم استفاده كرد. وعده افطاری بهتر است با آب، چای یا شیر گرم شروع شود و بعد از آن چند عدد خرما، مقداری كشمش و یك یا دو قاشق مربا خوری عسل خورد كه به كنترل قند خون كمك كرده و ولع فرد روزه دار را نیز می گیرد.
به دلیل اینكه ساعت ها سیستم گوارش خالی بوده است اگر ناگهان مقدار زیادی غذا وارد آن شود؛ تحت فشار قرار می گیرد. درنتیجه بهتر است به مرور این كار انجام شود و افراطی در كار نباشد. خوردن نان، پنیر و سبزی و چند عدد گردو مانند صبحانه مناسب است. آب و مایعات سرد در این وعده مصرف نشود. زولبیا و بامیه ارزش غذایی ندارد و بهتر است كمتر مصرف شود چون كربوهیدرات زیادی دارد و در روغنی سرخ شده كه تحت حرارت قرار داشته و سرطان زاست. در این فصل از سال بهتر است وعده شام با افطار فاصله یك ساعته داشته باشد تا بلافاصله حجم زیادی غذا وارد دستگاه گوارش نشود. البته فاصله طولانی تر هم مشكل ایجاد می كند چون با خواب فاصله كمی دارد و خواب را تحت تاثیر قرار می دهد. وعده شام باید سبك و كم حجم باشد. بعضی افراد وعده سحر را حذف می كنند و تمركزشان روی وعده شام است كه این كار اشتباه است. با توجه به مدت طولانی روزه داری باید آب كافی نوشیده شود ولی با وعده های اصلی همراه نباشد. یكی از علت های سردرد در روزه داری افت قند، نوسان فشار خون و كم آبی است.
برنامه مركز مشاوره ورزشی سه شنبه 23 خرداد با اجرای شهاب اولیایی و به تهیه كنندگی عباس حیدری تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 14:30 روزهای فرد به مدت 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.