برنامه "مركز مشاوره ورزشی" پنج شنبه 24 خرداد، در گفتگو با دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص طب ورزشی، به تشریح نكاتی درباره چربی بد و خوب در بدن انسان پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص طب ورزشی، در ارتباط با اثر ورزش بر چربی بد گفت: 2 دسته چربی وجود دارد؛ یك دسته چربی تری گلیسرید و یك دسته كلسترول. بحث تری گلیسرید ارتباط مستقیمی با رژیم غذایی دارد؛ یعنی فردی كه رژیم غذایی را رعایت نمی كند و پرخور است، سطح تری گلیسرید خونش بالا می رود. بعضی افراد هم مشكل آنزیم های كبدی را به صورت ژنتیك دارند.
یك نوع چربی دیگر به نام كلسترول داریم كه آن هم بسیار مهم است. این نوع چربی هم از بیرون وارد می شود و هم در داخل بدن ساخته می شود كه خود به 2 نوع چربی بد (LDL) و چربی خوب ( HDL) تقسیم می شود. HDL در آقایان باید بالای 40 و در بانوان بالای 50 باشد كه بتواند محافظت قلبی عروقی داشته باشد.
وی، یادآور شد: اولین مسئله كه باید رعایت شود، بحث تغذیه است كه تری گلیسرید پایین بیاید. حتماً باید قند بدن هم تنظیم شود؛ زیرا هر مشكلی در قند ایجاد شود، چربی ها را بهم می ریزد و بالعكس هر چربی كه بهم بریزد، فرد را مستعد برای دیابت می كند.
دكتر چشمه سری، افزود: افرادی كه تغذیه مناسب را رعایت می كنند؛ اما علی رغم آن همچنان چربی های بالا دارند؛ در ابتدا ما توصیه به دارو نمی كنیم و با رژیم و ورزش پیش می رویم. اگر با وجود رعایت رژیم غذایی و ورزش همچنان چربی بالاست، آن زمان می گوییم فرد مشكل ژنتیكی دارد. البته شرایط افراد متفاوت است و این مسائل در صورتی است كه فرد مشكل زمینه ای نداشته باشد.
دكتر اولیایی، خاطرنشان كرد: افراد كه تری گلیسرید بالایی دارند؛ ابتدا به مصرف شیرینی، برنج و نان توجه كنند و سپس به مصرف چربی. افرادی هم كه كلسترول بالا دارند، قاعدتاً باید چربی های حیوانی به خصوص مصرف كله پاچه را محدود كنند.
برنامه مركز مشاوره ورزشی با اجرای شهاب اولیایی، روزهای فرد از ساعت 14:30 به مدت 25 دقیقه بر روی موج اف ام ردیف 92 مگاهرتز از رادیو ورزش به روی آنتن می رود.