برنامه "مركز مشاوره ورزشی" پنج شنبه 12 بهمن، با حضور دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، به بررسی فواید و مضرات استفاده از روغن های سرخ كردنی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش، درباره روغن های سرخ كردنی گفت: در همه منازل حتماً باید از روغن مخصوص سرخ كردن، برای سرخ كردن مواد غذایی استفاده شود؛ زیرا فرمول این روغن ها به صورتی است كه نسبت به حرارت مقاوم تر شده اند. اینكه چند مرتبه می توان از این روغن ها استفاده كرد را نمی توان دقیق گفت. یك سری عوامل وجود دارد كه می تواند روی عمر این روغن ها تأثیرگذار باشد.
وی، در پاسخ به این سوال كه روغن های مخصوص سرخ كردنی را تا چند مرتبه می توان استفاده كرد، اظهار داشت: اینكه چند مرتبه می توان از این روغن ها استفاده كرد را نمی توان دقیق گفت. یك سری عوامل وجود دارد كه می تواند روی عمر این روغن ها تأثیرگذار باشد. اگر چند روغن با هم مخلوط شده باشند، ممكن است كیفیت آن افت كرده باشد. اگر ذرات خارجی یا نمك در روغن وجود داشته باشد، عمرش كم خواهد شد. تعداد دفعات و مقدار زمانی كه روغن حرارت می بیند و نیز شرایط نگهداری آن در عمرش مؤثر است. بنابراین دقیق نمی توان گفت؛ اما حدوداً 2 تا 3 مرتبه می توان از این روغن ها استفاده كرد.
اگر این نشانه ها را در روغن دیدید، بدانید آن روغن دیگر مناسب سرخ كردن نیست و نباید از آن استفاده مجدد كرد: تیره شدن رنگ روغن؛ بوی نامطبوع و تغییر در غلظت و روانی روغن و نیز ایجاد شدن كف در سطح روغن نشان دهند فساد روغن و به اتمام رسیدن عمر آن است.
وی، تأكید كرد: بعد از هر بار استفاده از روغن سرخ كردنی، باید آن را صاف كرد تا ناخالصی ها از آن گرفته شود. روغن استفاده شده را باید در ظرفی پلاستیكی یا شیشه ای كه درب دار باشد ریخت و درب آن را محكم بست و در یخچال نگهداری كرد. به هیچ عنوان نباید روغن یك بار استفاده شده را با روغنی كه از آن استفاده ای نشده، مخلوط كرد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی، با اجرای شهاب اولیایی و تهیه كنندگی عباس حیدری، ساعت 14:30 روزهای فرد به مدت 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.