برنامه "مركز مشاوره ورزشی" پنج شنبه 5 بهمن، با حضور دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، پیرامون تأثیر ورزش بر سرماخوردگی و دلایل قوز كردن به گفتگو پرداخت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر سعید نقیبی، متخصص فیزیولوژی ورزش و عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور، در پاسخ به این پرسش كه آیا ورزش كردن برای درمان سرماخوردگی مفید است، اظهار كرد: ورزش كردن در همه موارد توصیه می شود و تنها استثناء هایی كه وجود دارد، تب شدید و عفونت است كه در این موارد ورزش كردن ممنوع است؛ البته فرد پس از درمان می تواند ورزش را مجدداً آغاز كند.
وی، تصریح كرد: مطالعات نشان داده كه افزایش تعریق و گردش خون و آرامشی كه بعد از فعالیت های هوازی ایجاد می شود، معمولاً كمك می كند فرد حس بهتری داشته باشد و از كرختی دور شود. به اعتقاد من در دوران بیماری بعد از اینكه دوره حاد را پشت سر گذاشتیم و وارد مرحله مزمن شدیم، می توانیم فعالیت ورزشی را ادامه دهیم. قطعاً ورزش كمك می كند كه فرد شرایط روحی پایدارتری داشته باشد و این شرایط به فیزیولوژی و عملكرد بهتر بدن كمك خواهد كرد.
دكتر نقیبی، در خصوص علت قوز كردن برخی افراد و نحوه جلوگیری از این ناهنجاری گفت: صاف نشستن یك امر ارادی نیست و كاملاً غیرارادی است؛ زیرا وقتی فرد اراده می كند كه صاف بنشیند، بعد از دقایقی عضلات خسته می شوند و توان ادامه ندارند كه در این هنگام به صورت غیرارادی به حالت قوز برمی گردد؛ زیرا در این شكل آرامش بیشتری دارد.
متخصص فیزیولوژی، در خاتمه افزود: افرادی كه شغلی مثل خیاطی دارند و دچار قوز شده اند، از دو شیوه می توانند استفاده كنند؛ یكی از این دو مورد بریس است كه بنده اصلاً پیشنهاد نمی كنم؛ زیرا باعث ضعف بیشتر عضلات می شود. راه حل دوم انجام فعالیت های بدنی است.
برنامه مركز مشاوره ورزشی، با اجرای شهاب اولیایی و تهیه كنندگی عباس حیدری، ساعت 14:30 روزهای فرد به مدت 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.