برنامه مركز مشاوره ورزشی پنجشنبه 14 دی ماه با حضور دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه و دكتر وجیه الله چشمه سری، متخصص پزشكی ورزشی به موضوع مواد غذایی مفید و مضر برای مفاصل اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ دكتر شهاب اولیایی، رژیم شناس و مشاور تغذیه پیرامون مواد غذای مفید برای مفاصل اظهار كرد: نوشیدن آب در كسانی كه دچار مشكلات مفاصل هستند؛ حائز اهمیت است چون مایع بین مفصلی كه نگهدارنده وضعیت مطلوب مفصل است با كاهش مایعات تحت تاثیر قرار می گیرد. درنتیجه توصیه می شود روزانه 6 تا 8 لیوان آب نوشیده شود. اسیدهای چرب امگا 3 كه بشكل طبیعی در گردو، تخم كتان، ماهی و روغن های گلزا، كانولا وسویا وجود دارند یا مكمل آن مصرف شود.
مصرف میوه جات و سبزیجات بسیار مهم است چون ویتامین، املاح، آنتی اكسیدن و آب بدن را تامین می كنند. بعلاوه به منابع كلسیم و ویتامین D نیز باید توجه گردد.
اولیایی درخصوص مواد غذایی مضر برای مفاصل بیان كرد: مواد غذایی حاوی اگزالات به دلیل اینكه دفع كلسیم را زیاد می كند؛ می تواند مشكل مفاصل را بدتر كند. ریواس، اسفناج، كنگر، قهوه، نمك، الكل، شیرینی، شكر سفید، مواد غذایی آلرژی زا مثل گوجه فرنگی و بادمجان، چربی های اشباع شده مانند روغن جامد، دنبه و حیوانی، آرد سفید و تصفیه شده مصرف نشود.
در ضمن انجام حركات اصلاحی و ورزشی و همچنین آب درمانی می تواند بسیار كمك كننده باشد.
برنامه مركز مشاوره ورزشی پنجشنبه 14 دی با اجرای شهاب اولیایی و به تهیه كنندگی عباس حیدری تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 14:30 روزهای فرد به مدت 25 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.