برنامه "گردش و ورزش" با كیانوش محرابی، رئیس انجمن رفتینگ ایران و عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی رفتینگ، گفتگویی انجام داد.
به گزارش رادیو ورزش؛ كیانوش محرابی، رئیس انجمن رفتینگ ایران و عضو هیأت مدیره فدراسیون جهانی رفتینگ، درباره این رشته گفت: رفتینگ گرایش های مختلفی از جمله: ورزشی، گردشگری و امداد و نجات دارد. در شاخه ورزشی، كافی است فرد ورزشكار باشد و مهارتهای لازم را آموخته و نجات خود را بلد باشد؛ اما وقتی بحث گردشگری به میان می آید، ما باید مسافران را سرپرستی كنیم؛ در این مورد باید مهارت و دانشی را داشته باشیم كه بتوانیم یك گروه را به صورت ایمن در رودخانه هدایت كرده و درصورتیكه قایق واژگون شد، به سرعت و با روشهای پیشرفته مسافران را نجات داده و به قایق بازگردانیم. گرایش گردشگری نیاز به شركت در دوره های تخصصی و كسب مدارك لازم دارد.
وی، اضافه كرد: متأسفانه در ایران گرایش های رفتینگ به بخش های مخصوص خود به درستی واگذار نشده است؛ این مشكل باید بین سازمان میراث فرهنگی و وزارت ورزش حل می شد و میراث فرهنگی در بخش گردشگری و وزارت ورزش در بخش ورزشی رفتینگ وارد می شدند؛ اما اكنون حد و حدود بخش ها مشخص نیست و گاهی اوقات در كار یكدیگر دخالت می كنند.
رئیس انجمن رفتینگ ایران، تصریح كرد: یكی از كارهایی كه بنده و دیگر همكاران خارجی در فدراسیون جهانی رفتینگ انجام می دهیم، استاندارد سازی رفتینگ در كل دنیا است. برای این استاندارد سازی ما باید 3 فاكتور را لحاظ كنیم؛ از جمله: تخصصی بودن نیروی انسانی، تخصصی بودن تجهیزات و روش عملكرد استاندارد.
وی، در پاسخ به این سوال كه چطور می توانیم به تورهای مختلف رفتینگ كه تبلیغ می شود اعتماد كنیم، بیان كرد: متأسفانه با توجه به اینكه در كشور ما گردشگری رفتینگ استاندارد سازی نشده و مجوز مشخصی برای این كار تعریف نشده است، هر شخصی می تواند این تورها را تبلیغ كند و هیچ سازمانی روی این مسئله نظارت ندارد؛ زیرا كنترل این موضوع هم از دست میراث فرهنگی و هم از دست فدراسیون قایقرانی خارج شده است.
برنامه "گردش و ورزش" كاری از گروه ورزش و تفریحات با رویكرد معرفی مناطق گردشی- ورزشی استانهای مختلف، به تهیه كنندگی محسن جوادی و اجرای نورالدین هاشمی، ساعت 14:05 به مدت 25 دقیقه، روزهای جمعه تقدیم شنوندگان می شود.