برنامه "گردش و ورزش" جمعه 1 تیر، در گفتگو با امید كرمی، كارشناس محیط زیست، به ارائه نكاتی در خصوص استفاده صحیح از استخرهای خانگی اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ امید كرمی، كارشناس محیط زیست، به افراد علاقه مند به شنا در استخرهای خانگی توصیه كرد: باید تلاش كرد كه استفاده از استخرهای خانگی با حداقل مصرف آب همراه شود. متأسفانه بسیاری از استخرهای شهری همچنان با آب شرب پر می شوند. در تهران سالانه حدود یك میلیارد و صد میلیون متر مكعب مصرف آب شرب است كه 10 درصد از این میزان صرف پر كردن استخرهای خانگی می شود.
وی، توصیه كرد: حتی الامكان از استخرهای عمومی استفاده كنیم و یا سعی شود تعداد زیادی خانواده از یك استخر خانگی استفاده كنند. مسئله دیگری كه مطرح است این است كه نیاز نیست استخرها حتماً با آب شرب پر شوند. بسیاری از ویلاها دسترسی به آب چاه دارند و می توانند استخرها را با آب چاه پر كنند و یا اگر دسترسی به آب چاه وجود ندارد، می توانند درخواست تانكر آب بدهند. سایز استخر هم در هدر رفت آب تأثیر دارد. استخرهایی كه سرپوشیده نیستند با تبخیر زیاد آب مواجه هستند و توصیه می شود كه با هر سازه ای روی آن را پوشانده شود. خوشبختانه سیستم های تصفیه آب بسیار كوچكی وجود دارد كه داخل ویلاهای مسكونی قابل استفاده است. این سیستم آب استخر را تصفیه، ضدعفونی و گندزدایی می كند و مجدداً به استخر بازمی گرداند.
امید كرمی، عنوان كرد: یك بخش موضوع كمبود آب برای ما زیست محیطی است؛ مشكلاتی كه برای اكوسیستم و طبیعت ما ایجاد می شود و یك بخش آن انسانی است؛ اینكه باعث نشویم هموطنان با مشكل تأمین آب شرب مواجه شوند. این مسئله همچنین بحث مالی دارد. طبق اعلامی كه شده حدوداً 1200 تومان برای تصفیه و انتقال هر یك متر مكعب آب شرب هزینه می شود و مبلغی كه به ازای هر متر مكعب از شهروندان اخذ می شود، حدود 400 تومان است؛ یعنی به ازای هر یك متر مكعب آب، دولت 800 تومان به شهروندان كمك می كند. حال اگر حساب كنیم، متوجه خواهیم شد كه برای 110 میلیون متر مكعب آب شربی كه برای پر كردن استخرها صرف می شود، چه هزینه سرسام آوری شده است است و اگر صرفه جویی كنیم، چه منافعی برایمان خواهد داشت.
وی، به خسارات ناشی از استفاده نادرست از منابع آبی اشاره كرد و گفت: با توجه به اینكه ورودی آب دشت ها كه از بارش های جوی است با خروجی آن (آبی كه برای كشاورزی، صنعت و شرب استفاده می شود) با هم متوازن نیستند، باعث شده در گذر زمان به خصوص در ده های اخیر دشت ها خشك شوند. پیامدهای بعدی این اتفاق از بین رفتن پوشش های گیاهی و به خطر افتادن حیات جانوری و نیز فرونشستن دشت هاست. به علت خالی شدن سفره های زیرزمینی، در بسیاری از مناطق كشور حتی تا یك متر فرونشست زمین داشته ایم و درباره بعضی مناطق تهران این فرضیه مطرح است كه با فرونشست زمین مواجه هستند.
برنامه "گردش و ورزش" با اجرای محمدی، كاری از گروه ورزش و تفریحات است كه با رویكرد معرفی مناطق گردشی- ورزشی استانهای مختلف، ساعت 14:05 رزوهای جمعه تقدیم شنوندگان می شود.