برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 17 اسفند با حضور محسن پروازی، روانشناس و سید حسن میرقائمی، قهرمان ژیمناستیك و سرمربی تیم ملی جوانان به بررسی ضرورت و موانع استفاده از روانشناس ورزشی در تیم ها اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ محسن پروازی، روانشناس پیرامون موانع بكارگیری روانشناس ورزشی در تیم ها اظهار كرد: علت اصلی مقاومت در بكارگیری روانشناس ورزشی عدم آگاهی از كدهای كاری یك روانشناس ورزشی و مربی مهارتهای ذهنی است. دلیل دیگر تجربه مربیان در بكارگیری از افرادی است كه در اصل روانشناس نبوده و خود را به عنوان روانشناس ورزشی جا زده اند. سازمان نظام روانشناسی متولی روانشناسی ورزشی در كشور است كه كلیه روانشناسان باید مورد تائید این سازمان باشند و بعد خدمات روانشناسی ورزشی خود را ارائه دهند. رؤسای فدراسیون، مدیران تیم ها و باشگاه ها باید درخصوص نوع مدرك و صلاحیت كسانی كه این خدمات را ارائه می دهند دقت داشته باشند.
سید حسن میرقائمی، قهرمان ژیمناستیك و سرمربی تیم ملی جوانان ژیمناستیك درخصوص ضرورت استفاده از روانشناس در تیم ها بیان كرد: یك ورزشكار موفق غیر از تلاش جسمی به تلاش روانی هم نیاز دارد. در گذشته این علم نبود و مربی همه كارهای تیم را انجام می داد. در حال حاضر ورزش علمی شده است و اگر می خواهیم به موفقیت دست پیدا كنیم باید از علمش استفاده كنیم.
قائمی در مورد علت عدم تمایل مربیان به حضور روانشناس ورزشی در تیم گفت: شاید این مربیان تجربه خوبی نداشته باشند یا تنها یك یا دو بار از روانشناس استفاده كرده باشند. در این مقوله باید صبر داشت و نباید با یك یا دو بار به نتیجه نرسیدن، همكاری با روانشناس ورزشی را كنار گذاشت. ما باید به این امر باور داشته باشیم و این یك پروسه 6 تا یك ساله است. بعضی از مربیان اعتماد ندارند و لازم است در این زمینه فرهنگ سازی شود. برگزاری سمینار و دوره های مختلف از طرف فدراسیون، كمیته ملی المپیك و وزارت ورزش به این امر كمك می كند.
برنامه روانشناسی ورزشی 17 اسفند كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای مجدالدین مستعان تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.