برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 19 دی ماه با حضور میترا رضوانی و مجدالدین مستعان، روانشناسان ورزشی به بررسی موانع و مشكلات حوزه روانشناسی كشور اختصاص داشت.
به گزارش رادیو ورزش؛ میترا رضوانی، روانشناس ورزشی پیرامون مشكلات پیش روی یك روانشناس ورزشی در تیم های ملی اظهار كرد: یكی از مشكلات ما بكارگیری روانشناس ورزشی تنها در هفته ها یا روزهای نزدیك به مسابقات است كه لازم است مدت زمان طولانی تری در كنار ورزشكاران حضور داشته باشد. بعلاوه گاهی اوقات زمان و مكان مناسبی جهت انجام جلسات روانشناسی ورزشی اختصاص داده نمی شود. بعضی از مربیان و ورزشكاران نیز نسبت به روانشناس ورزشی موضع می گیرند.
رضوانی درخصوص لزوم آگاهی و توانمند سازی مربیان تیم ها بیان كرد: درصورتیكه در حیطه روانشناسی به كمیته آموزش كمك شود و مربیان از نظر روانشناسی آگاه و توانمند شوند؛ در عملكرد آنها تاثیرگذار است. بخصوص در زمان مسابقات كه اكثرا روانشناس حضور ندارد؛ درصورتیكه مربی از نظر روانشناسی آموزش دیده باشد می تواند به ورزشكار كمك كند. بعلاوه یك مربی كه خود كنترل هیجان را نیاموخته باشد؛ نمی تواند در فشار مسابقات كمكهای لازم را به ورزشكارانش داشته باشد.
مجدالدین مستعان، روانشناس ورزشی درخصوص موانع و راهكار توسعه حوزه روانشناسی گفت: متاسفانه ورود افرادی كه صلاحیت روانشناس ورزشی را نداشتند و موجب آسیب به تیم ورزشی شدند باعث شده كه كل حیطه روانشناسی ورزشی لطمه بخورد و همه فدراسیون ها به این سمت و سو نیایند. بعضی افراد هم این تصور اشتباه را دارند كه روانشناس زمانی باید حضور داشته باشد كه مشكلی وجود داشته باشد؛ درحالیكه روانشناسی جز كادر حمایتی و آمادگی است.
مشكلات روانشناختی كه اكثر ورزشكاران حرفه ای در بزرگسالی با آن روبرو هستند؛ بهتر است در سنین پایه بدان پرداخته شود. به این دلیل بنده به عنوان روانشناس تیم ملی جودو در دو حیطه كمیته آموزش برای مربیان و داوران و همچنین كمیته استعدادیابی روانشناختی و آموزش مهارتهای پایه برای سنین پایه برنامه ریزی كرده ام و امیدوار این طرحها در فدراسیون های دیگر هم مورد استفاده قرار گیرد.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 19 دی كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای خسرو حمزه تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.