روانشناسی ورزشی سه شنبه ها از ساعت 13:35 به مدت 25دقیقه

رادیو ورزش

روانشناسي ورزشي

تاثیرات منفی فشار روانی مسئولان و خانواده ها بر ورزشكاران

برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 25 مهر با حضور سحر هسته چیان، روانشناس ورزشی و اكرم خدابنده، كاپیتان تیم تكواندوی بانوان به موضوع تاثیرات منفی فشار روانی مسئولان و خانواده ها بر ورزشكاران اختصاص داشت.

1396/07/26
08:24

به گزارش رادیو ورزش؛ اكرم خدابنده، كاپیتان تیم ملی تكواندوی بانوان پیرامون فشارهای روانی كه ورزشكاران متحمل می شوند؛ اظهار كرد: فشارهای روانی از سوی مسئولان و اطرافیان كار را برای ورزشكاران سخت می كند. وقتی ورزشكاری به قهرمانی می رسد؛ همه توقع دارند كه قهرمانیش ادامه پیدا كند. نگاه سنگین مسئولان و اطرافیان روی عملكرد ورزشكاران تاثیر منفی دارد.
خدابنده درخصوص عكس العمل مناسب نسبت به برد یا باخت ورزشكاران توضیح داد: یك ورزشكار قهرمان مسیری طولانی و تمرینات حرفه ای سنگینی را باید طی كند. در برخورد با ورزشكاری كه شكست خورده ؛ دلگرمی ساده و سكوت بهترین رفتار است.
وی در مورد اینكه در بازی های مهم دوست دارد چه كسانی در كنارش باشند؛ پاسخ داد: بارها پیش آمده است كه دوست داشتم؛ روانشناس تیم در كنارم حضور داشته باشد چون با روحیات من آشناست و می داند چه بگوید كه انگیزش را در من بالا ببرد. بعلاوه حضور مربی كه سال ها با ورزشكار كار كرده هم بسیار تاثیر گذار است.
سحر هسته چیان، روانشناس ورزشی در مورد كنترل فشار روانی بر ورزشكاران گفت: اكثر ورزشكاران فشار روانی را تجربه كرده اند. با آموزش مسئولان و اطرفیان می توان این مشكل را برطرف كرد. به هر حال این افراد می خواهند كمك كنند ولی ممكن است به موقع و درست نباشد.
هسته چیان در رابطه با رفتار درست در مواجه با ورزشكاری كه مسابقه را باخته است؛ توضیح داد: ما باید منطقی به این مسئله نگاه كنیم و پس از باخت باید به ورزشكار زمان داد. بعد از چند روز هم خود ورزشكار می تواند به عملكردش فكر كند و هم مسئولان فارغ از هیجان عملكرد ورزشكار را تحلیل كنند. رفتار نادرست می تواند ورزشكار را دلسرد و برای مسابقات بعدی دچار مشكل كند. زمان بهترین وسیله برای پیدا كردن عامل باخت است.
وی در مورد لزوم حضور روانشناس ورزشی در تیم ها تاكید كرد: ورزشكاران در میادین بزرگ از نظر فنی چندان تفاوتی ندارند و توانایی ذهنی آنهاست كه تعیین كننده مقام و مدال است. درنتیجه نیاز است كه مربی مهارت های ذهنی در كنار تیم باشد. متاسفانه در كشور ما به این مسئله نگاه جدی نمی شود.
خوب است كه خانواده ورزشكار هم با او به مشاور مهارت های ذهنی مراجعه كند تا بداند در شرایط خاص چه رفتاری داشته باشد. خانواده ها چون بیشترین شناخت را از ورزشكار خود دارند؛ بسیار كمك كننده هستند.
برنامه روانشناسی ورزشی سه شنبه 25 مهر كاری از گروه علوم ورزشی، با اجرای خسرو حمزه تقدیم شنوندگان شد. این برنامه ساعت 13:30 روزهای سه شنبه به مدت 30 دقیقه از رادیو ورزش پخش می شود.

دسترسی سریع
روانشناسی ورزشی